Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-156UNLU MAMULLERDE PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Her bir unlu mamul için üretimde karşılaşılan problemleri ve nasıl çözüleceğini öğrenecek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Önder YILDIZ
Öğrenme Çıktıları
1Üretimde kullanılan bileşenlerin fonksiyonunu ve proses basamaklarını iyi öğrenecek.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Hammadde olarak buğdayın özellikleri, deneysel öğütme, öğütme işleminin esasları, eleme ve sınıflandırmanın prensipleri, üretim esnasında kontrolün yapılması gereken kritik safhalar, yumuşak ve durum buğdayının öğütülmesindeki farklılıklar, mikro partiküllerin karıştırılma prensipleri. Toz patlama riskini önleme yolları, yoğurucular ve şekillendirme üniteleri, pişirme sistemleri, kahvaltılık ürünler için ekstrüksiyon, ürünleri paketleme esasları, un kalitesini belirleyen faktörler, besin değerini artırma yolları, işletmelerde otomasyon ve bilgisayar kullanımının önemi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Kullanılan un kalitesi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri
2Kullanılan un kalitesi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri
3Ekmek üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
4Ekmek üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
5Kimyasal kabartılan ürünlerin üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
6Kimyasal kabartılan ürünlerin üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
7Kimyasal kabartılan ürünlerin üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
8Makarna üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
9Makarna üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
10Dondurulmuş hamur yönteminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
11Kısmi pişirme yönteminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
12Yüksek rakımda pişirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
13Yeni ürün geliştirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
14Yeni ürün geliştirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• Baking problems solved (Stanley Cauvain and Linda Young-2001 by Woodhead Publishing Ltd.) • Baking Update (www.lallemand.com) • Bakery Products Science and Technology (Editor Y. H. Hui-Blackwell Publishing) • Solving Problems in Food Engineering (Stavros Yanniotis, Ph.D.- 2008 Springer Science+Business
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14342
Tartışma818
Soru-Yanıt818
Beyin Fırtınası818
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12525
Okuma10110
Performans10110
Ev Ödevi4312
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)182
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr