Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-156 | UNLU MAMULLERDE PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Her bir unlu mamul için üretimde karşılaşılan problemleri ve nasıl çözüleceğini öğrenecek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Önder YILDIZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Üretimde kullanılan bileşenlerin fonksiyonunu ve proses basamaklarını iyi öğrenecek. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Hammadde olarak buğdayın özellikleri, deneysel öğütme, öğütme işleminin esasları, eleme ve sınıflandırmanın prensipleri, üretim esnasında kontrolün yapılması gereken kritik safhalar, yumuşak ve durum buğdayının öğütülmesindeki farklılıklar, mikro partiküllerin karıştırılma prensipleri. Toz patlama riskini önleme yolları, yoğurucular ve şekillendirme üniteleri, pişirme sistemleri, kahvaltılık ürünler için ekstrüksiyon, ürünleri paketleme esasları, un kalitesini belirleyen faktörler, besin değerini artırma yolları, işletmelerde otomasyon ve bilgisayar kullanımının önemi.
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kullanılan un kalitesi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri | | | 2 | Kullanılan un kalitesi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri | | | 3 | Ekmek üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 4 | Ekmek üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 5 | Kimyasal kabartılan ürünlerin üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 6 | Kimyasal kabartılan ürünlerin üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 7 | Kimyasal kabartılan ürünlerin üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 8 | Makarna üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 9 | Makarna üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 10 | Dondurulmuş hamur yönteminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 11 | Kısmi pişirme yönteminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 12 | Yüksek rakımda pişirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 13 | Yeni ürün geliştirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | | 14 | Yeni ürün geliştirmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
• Baking problems solved (Stanley Cauvain and Linda Young-2001 by Woodhead Publishing Ltd.)
• Baking Update (www.lallemand.com)
• Bakery Products Science and Technology (Editor Y. H. Hui-Blackwell Publishing)
• Solving Problems in Food Engineering (Stavros Yanniotis, Ph.D.- 2008 Springer Science+Business
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 8 | 1 | 8 |
Soru-Yanıt | 8 | 1 | 8 |
Beyin Fırtınası | 8 | 1 | 8 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Okuma | 10 | 1 | 10 |
Performans | 10 | 1 | 10 |
Ev Ödevi | 4 | 3 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|