Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-160 | YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMOTOGRAFİSİNİN (HPLC) GIDALARDA KULLANIMI | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
HPLC nin Gıdalarda kullanım olanaklarını araştırmak.
• Kromotografik analizlerin önemini kavramak.
• Sıvı kromotografisinin gıda analizlerinde kullanımınında modifiye metotlar geliştirmek
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bu dersin sonunda öğrenci; Yüksek basınçlı sıvı kromotografisi ve gıdalarda kullanımı hakkında yeterli bilgi sahibi olacaktır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Kromotografi
Kromotografinin esasları
Kromotografinin çeşitleri
Sıvı Kromotografisi
Yüksek Performanslı sıvı Kromotografisinde (HPLC) metot oluşturma
Yüksek Performanslı sıvı Kromotografisinde (HPLC) metodu modifiye etme
Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi (HPLC) ile enstrümental analiz
Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi (HPLC) ile enstrümental analize başlamadan önce gıdalardaki ön hazırlık işlemleri
Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisinin çeşitli Gıda analizlerinde kullanılması
HPLC de pikler
HPLC de piklerin yorumlanması
Piklerle ilgili sorun
Sorun kaynakları
Sorun kaynaklarının giderilmesi
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kromotografi | | | 2 | Kromotografinin esasları | | | 3 | Kromotografinin çeşitleri | | | 4 | Sıvı Kromotografisi | | | 5 | Yüksek Performanslı sıvı Kromotografisinde (HPLC) metot oluşturma | | | 6 | Yüksek Performanslı sıvı Kromotografisinde (HPLC) metodu modifiye etme | | | 7 | Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi (HPLC) ile enstrümental analiz | | | 8 | Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi (HPLC) ile enstrümental analize başlamadan önce gıdalardaki ön hazırlık işlemleri | | | 9 | Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisinin çeşitli Gıda analizlerinde kullanılması | | | 10 | HPLC de pikler | | | 11 | HPLC de piklerin yorumlanması | | | 12 | | | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Uygulama/Pratik | 7 | 3 | 21 |
Laboratuvar | 7 | 2 | 14 |
Tartışma | 14 | 1 | 14 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Beyin Fırtınası | 7 | 3 | 21 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|