Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-118GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİSeçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Gıdaların bozulma nedenleri hakkında geniş bilgi sahibi olup, muhafaza yöntemlerini bu bağlamda ayrıntılı şekilde öğrenmek. Gıdalarda bozulmaya etki eden faktörleri belirlemek. Gıdalarda bozulma sebebi olan etmenlere göre gıdanın muhafazası hususunda en uygun yöntemi belirlemek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Bayram YURT
Öğrenme Çıktıları
1Bu dersin sonunda öğrenci;Gıdalarda bozulma etmenleri ve bunlara karşı gıdanın korunması hakkında yeterli bilgi sahibi olacaktır.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıdaların bozulma nedenleri
2Gıdalardaki bozulmalar
3Gıda muhafazası
4Gıda muhafazasında kullanılan yöntemler
5Pastörizasyon
6Sterilizasyon
7Dondurma
8Soğutma
9Tütsüleme
10Kurutma
11Gıda muhafazasında su aktivitesi ve Ph
12Muhafaza ve Fermantasyon uygulamaları
13Gıda katkı maddeleri kullanımı
14Mikrodalga ve hidrostatik yüksek basınç uygulamaları
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Quiz133
Makale Yazma3618
Bireysel Çalışma15050
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14040
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma15050
Okuma12020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)185
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr