Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-118 | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Gıdaların bozulma nedenleri hakkında geniş bilgi sahibi olup, muhafaza yöntemlerini bu bağlamda ayrıntılı şekilde öğrenmek.
Gıdalarda bozulmaya etki eden faktörleri belirlemek.
Gıdalarda bozulma sebebi olan etmenlere göre gıdanın muhafazası hususunda en uygun yöntemi belirlemek.
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Bayram YURT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bu dersin sonunda öğrenci;Gıdalarda bozulma etmenleri ve bunlara karşı gıdanın korunması hakkında yeterli bilgi sahibi olacaktır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıdaların bozulma nedenleri | | | 2 | Gıdalardaki bozulmalar | | | 3 | Gıda muhafazası | | | 4 | Gıda muhafazasında kullanılan yöntemler | | | 5 | Pastörizasyon | | | 6 | Sterilizasyon | | | 7 | Dondurma | | | 8 | Soğutma | | | 9 | Tütsüleme | | | 10 | Kurutma | | | 11 | Gıda muhafazasında su aktivitesi ve Ph | | | 12 | Muhafaza ve Fermantasyon uygulamaları | | | 13 | Gıda katkı maddeleri kullanımı | | | 14 | Mikrodalga ve hidrostatik yüksek basınç uygulamaları | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 1 | 3 | 3 |
Makale Yazma | 3 | 6 | 18 |
Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Okuma | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|