Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-104 | BESLENMEDE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Süt ve süt ürünlerinin beslenmede önemi hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
Öğrencileri süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemi hakkında detaylı bilgilendirmek ve toplumun bu konuda doğru bilgilenmesini sağlamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bu dersin sonunda öğrenci; Süt ürünleri açısından; besin ihtiyacı ve beslenmenin biyokimyasal temellerini öğrenecektir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
1 Beslenmede süt ve süt ürünlerinin önemi
2 Yaşam boyu süt ve süt ürünleri
3 Süt ürünleri ve içeriğindeki besin maddelerinin eksik alımı
4 Süt ve süt ürünlerindeki besin maddeleri
5 Süt ve süt ürünlerinin kalitesinin korunması
6 Süt kalitesini etkileyen özellikler
7 Sütte doğal kontaminasyonlar
8 Süte uygulanan işlemler
9 Süt ve süt ürünlerinin kullanım genişliği
10 Çikolatalı süt
11 Peynir
12 Kültür ilave edilmiş süt ürünleri
13 Peynir altı suyu
14 Peynir altı suyu ürünleri
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Beslenmede süt ve süt ürünlerinin önemi | | | 2 | Yaşam boyu süt ve süt ürünleri | | | 3 | Süt ürünleri ve içeriğindeki besin maddelerinin eksik alımı | | | 4 | Süt ve süt ürünlerindeki besin maddeleri | | | 5 | Süt ve süt ürünlerinin kalitesinin korunması | | | 6 | Süt kalitesini etkileyen özellikler | | | 7 | Sütte doğal kontaminasyonlar | | | 8 | Süte uygulanan işlemler | | | 9 | Süt ve süt ürünlerinin kullanım genişliği | | | 10 | Çikolatalı süt | | | 11 | Peynir | | | 12 | Kültür ilave edilmiş süt ürünleri | | | 13 | Peynir altı suyu | | | 14 | Peynir altı suyu ürünleri | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Beslenme, Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Rebel Yayıncılık, Tekirdağ, 2003.
Beslenme, Prof.Dr. Ayşe BAYSAL, Hatiboğlu Basım, Ankara, 1999.
Besinler ve Beslenme, Hikmet YAŞAR, Suat MELEK, Ankara, 2003.
Genel Beslenme Bilgisi, Prof.Dr. Ayşe BAYSAL, Hatiboğlu Basım, Ankara, 1985.
Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Prof.Dr. Sıdıka BULDUK, Anakara, 2002.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Makale Kritik Etme | 4 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Seminer | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Laboratuvar | 5 | 5 | 25 |
Tartışma | 4 | 6 | 24 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 85 | 85 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|