Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-104BESLENMEDE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ Seçmeli116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Süt ve süt ürünlerinin beslenmede önemi hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Öğrencileri süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemi hakkında detaylı bilgilendirmek ve toplumun bu konuda doğru bilgilenmesini sağlamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu
Öğrenme Çıktıları
1Bu dersin sonunda öğrenci; Süt ürünleri açısından; besin ihtiyacı ve beslenmenin biyokimyasal temellerini öğrenecektir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
1 Beslenmede süt ve süt ürünlerinin önemi 2 Yaşam boyu süt ve süt ürünleri 3 Süt ürünleri ve içeriğindeki besin maddelerinin eksik alımı 4 Süt ve süt ürünlerindeki besin maddeleri 5 Süt ve süt ürünlerinin kalitesinin korunması 6 Süt kalitesini etkileyen özellikler 7 Sütte doğal kontaminasyonlar 8 Süte uygulanan işlemler 9 Süt ve süt ürünlerinin kullanım genişliği 10 Çikolatalı süt 11 Peynir 12 Kültür ilave edilmiş süt ürünleri 13 Peynir altı suyu 14 Peynir altı suyu ürünleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Beslenmede süt ve süt ürünlerinin önemi
2Yaşam boyu süt ve süt ürünleri
3Süt ürünleri ve içeriğindeki besin maddelerinin eksik alımı
4Süt ve süt ürünlerindeki besin maddeleri
5Süt ve süt ürünlerinin kalitesinin korunması
6Süt kalitesini etkileyen özellikler
7Sütte doğal kontaminasyonlar
8Süte uygulanan işlemler
9Süt ve süt ürünlerinin kullanım genişliği
10Çikolatalı süt
11Peynir
12Kültür ilave edilmiş süt ürünleri
13Peynir altı suyu
14Peynir altı suyu ürünleri
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Beslenme, Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Rebel Yayıncılık, Tekirdağ, 2003. Beslenme, Prof.Dr. Ayşe BAYSAL, Hatiboğlu Basım, Ankara, 1999. Besinler ve Beslenme, Hikmet YAŞAR, Suat MELEK, Ankara, 2003. Genel Beslenme Bilgisi, Prof.Dr. Ayşe BAYSAL, Hatiboğlu Basım, Ankara, 1985. Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Prof.Dr. Sıdıka BULDUK, Anakara, 2002.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Makale Kritik Etme4100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Seminer1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Laboratuvar5525
Tartışma4624
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14040
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma18585
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)178
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ1                
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr