Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMG-127SÜT ENDÜSTRİSİNDE YENİ GELİŞMELERSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojiler hakkında genel bilgi sahibi olma, Süt endüstrisinde uygulanan yeni kalite hedefleri konusunda bilgi sahibi olma
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr.Menekşe Bulut
Öğrenme Çıktıları
1Bu dersi seçen öğrenci dönem sonunda; Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojilerden öğrencilerin bilgisinin olmasını sağlamak. Süt endüstrisinde uygulanan yeni kalite hedefleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek. Yeni muhafaza teknolojilerinin süt ve ürünlerine uygulanması konusunda öğrencilerin bilgi sahibi olmasını sağlamak
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bu dersi seçen öğrenci dönem sonunda; Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Sütün genel özellikleriYokYok
2Süt endüstrisinde günümüzde uygulanan temel işlemler.YokYok
3Sütün korunmasında yeni uygulamalar.YokYok
4Sütçülük makina ve ekipmanları ile ilgili gelişmelerYokYok
5Süt ürünlerinin (yoğurt, peynir ve diğer süt ürünleri) işlenmesinde yeni uygulamalarYokYok
6Süt ürünlerinin (yoğurt, peynir ve diğer süt ürünleri) işlenmesinde yeni uygulamalarYokVar
7Süt endüstrisinde biyosensör kullanım olanaklarıYokYok
8Süt ve ürünlerinin ambalajlanmasında yeni gelişmelerYokYok
9Süt ve ürünlerinde engeller teknolojilerinin uygulanması.YokYok
10Sütçülük artıklarının değerlendirilmesinde yeni gelişmelerYokYok
11Süt ürünlerinde katkı kullanımıYokYok
12Süt teknolojisinde yeni kalite uygulamaları ve otomasyonYokYok
13İşletme gezisiVarYok
14Laboratuvar UygulamasıYokVar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Robinson,R.K. Modern Daıry Technology, Volume 1: Advances in Milk Processing 2. Tamime,A.Y. and Barry, A. LawMechanisation and Automation in Dairy Technology. 3. McDougall,A. The HACCP Food Safety 4. Tamime,A. Milk Processing and Quality Management (Society of Dairy Technology series) 5. https://ebs.sakarya.edu.tr/Birim/DersPlan/1196
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Laboratuvar326
Beyin Fırtınası14684
Bireysel Çalışma14684
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)178
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ14455444444443555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr