Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMG-127 | SÜT ENDÜSTRİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojiler hakkında genel bilgi sahibi olma,
Süt endüstrisinde uygulanan yeni kalite hedefleri konusunda bilgi sahibi olma |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr.Menekşe Bulut |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bu dersi seçen öğrenci dönem sonunda;
Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojilerden öğrencilerin bilgisinin olmasını sağlamak.
Süt endüstrisinde uygulanan yeni kalite hedefleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek. Yeni muhafaza teknolojilerinin süt ve ürünlerine uygulanması konusunda öğrencilerin bilgi sahibi olmasını sağlamak |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bu dersi seçen öğrenci dönem sonunda;
Süt endüstrisinde kullanılan yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Sütün genel özellikleri | Yok | Yok | 2 | Süt endüstrisinde günümüzde uygulanan temel işlemler. | Yok | Yok | 3 | Sütün korunmasında yeni uygulamalar. | Yok | Yok | 4 | Sütçülük makina ve ekipmanları ile ilgili gelişmeler | Yok | Yok | 5 | Süt ürünlerinin (yoğurt, peynir ve diğer süt ürünleri) işlenmesinde yeni uygulamalar | Yok | Yok | 6 | Süt ürünlerinin (yoğurt, peynir ve diğer süt ürünleri) işlenmesinde yeni uygulamalar | Yok | Var | 7 | Süt endüstrisinde biyosensör kullanım olanakları | Yok | Yok | 8 | Süt ve ürünlerinin ambalajlanmasında yeni gelişmeler | Yok | Yok | 9 | Süt ve ürünlerinde engeller teknolojilerinin uygulanması. | Yok | Yok | 10 | Sütçülük artıklarının değerlendirilmesinde yeni gelişmeler | Yok | Yok | 11 | Süt ürünlerinde katkı kullanımı | Yok | Yok | 12 | Süt teknolojisinde yeni kalite uygulamaları ve otomasyon | Yok | Yok | 13 | İşletme gezisi | Var | Yok | 14 | Laboratuvar Uygulaması | Yok | Var |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Robinson,R.K. Modern Daıry Technology, Volume 1: Advances in Milk Processing
2. Tamime,A.Y. and Barry, A. LawMechanisation and Automation in Dairy Technology.
3. McDougall,A. The HACCP Food Safety
4. Tamime,A. Milk Processing and Quality Management (Society of Dairy Technology series)
5. https://ebs.sakarya.edu.tr/Birim/DersPlan/1196 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Laboratuvar | 3 | 2 | 6 |
Beyin Fırtınası | 14 | 6 | 84 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|