Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-126GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK ANALİZİSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Gıdaların mikrobiyolojik analizi hakkında geniş bir bilgi sahibi olmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr.Menekşe Bulut
Öğrenme Çıktıları
1Bu dersi seçen öğrenci dönem sonunda; Gıdaların mikrobiyolojisi, önemi ve gıda mikrobiyolojisi uygulamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıdalarda mikrobiyolojinin önemi, Farklı gıda uygulamalarında mikrobiyolojik analizler yapılarak dersin pekiştirilmesi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıdalarda mikrobiyolojik analizin önemiYokYok
2Gıdaların ve laboratuvar malzemelerinin mikrobiyolojik analiz için hazırlanması, örnek hazırlamaVarVar
3Gıdaların mikrobiyoloji analizinde kullanılan laboratuvar malzemeleriYokVar
4Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvar Uygulamaları -Bakterilerin Tanımlanması, Mayaların Tanımlanması, Küflerin Kültürel ve Morfolojik Özelliklerinin İncelenmesi,VarVar
5Çözeltiler, BesiyerleriVarVar
6Suyun Mikrobiyolojik AnaliziVarVar
7Süt ve süt ürünlerinin mikrobiyolojik analiziVarVar
8Et ve et ürünlerinin mikrobiyolojik analiziVarVar
9Tahıl ve tahıl ürünlerinin mikrobiyolojik analiziVarVar
10Taze ve dondurulmuş meyve-sebzelerin, konserve gıdaların mikrobiyolojik analiziVarVar
11Gıda işletmelerinde alet, ekipman, çalışma yüzeyleri ve ambalaj materyallerinin mikrobiyolojik kontroluVarVar
12Gıdaların mikrobiyolojik sayım sonuçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanmasıVarVar
13Gıdalarda mikrobiyolojik analizlerle ilgili makalelerin incelenmesiVarYok
14Gıdalarda mikrobiyolojik analizlerle ilgili makalelerin incelenmesiVarYok
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.https://www.nobelkitabevi.com.tr/gida/19526-gidalarin-mikrobiyolojik-analizi-2323112556.html 2.http://www.mikrobiyoloji.org/pdf/702070302.pdf 3.https://www.youtube.com/watch?v=WLaijPw50W8 4.https://scholar.google.com/scholar?hl=tr&as_sdt=0%2C5&q=microbiology+results+and+discussion+in+food&btnG=
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav150
Laboratuvar150
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Laboratuvar1010100
Deney51050
Makale Kritik Etme4832
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)186
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ14454454545454555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr