Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-126 | GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK ANALİZİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Gıdaların mikrobiyolojik analizi hakkında geniş bir bilgi sahibi olmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr.Menekşe Bulut |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bu dersi seçen öğrenci dönem sonunda; Gıdaların mikrobiyolojisi, önemi ve gıda mikrobiyolojisi uygulamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Gıdalarda mikrobiyolojinin önemi,
Farklı gıda uygulamalarında mikrobiyolojik analizler yapılarak dersin pekiştirilmesi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıdalarda mikrobiyolojik analizin önemi | Yok | Yok | 2 | Gıdaların ve laboratuvar malzemelerinin mikrobiyolojik analiz için hazırlanması, örnek hazırlama | Var | Var | 3 | Gıdaların mikrobiyoloji analizinde kullanılan laboratuvar malzemeleri | Yok | Var | 4 | Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvar Uygulamaları
-Bakterilerin Tanımlanması, Mayaların Tanımlanması, Küflerin Kültürel ve Morfolojik Özelliklerinin İncelenmesi, | Var | Var | 5 | Çözeltiler, Besiyerleri | Var | Var | 6 | Suyun Mikrobiyolojik Analizi | Var | Var | 7 | Süt ve süt ürünlerinin mikrobiyolojik analizi | Var | Var | 8 | Et ve et ürünlerinin mikrobiyolojik analizi | Var | Var | 9 | Tahıl ve tahıl ürünlerinin mikrobiyolojik analizi | Var | Var | 10 | Taze ve dondurulmuş meyve-sebzelerin, konserve gıdaların mikrobiyolojik analizi | Var | Var | 11 | Gıda işletmelerinde alet, ekipman, çalışma yüzeyleri ve ambalaj materyallerinin mikrobiyolojik kontrolu | Var | Var | 12 | Gıdaların mikrobiyolojik sayım sonuçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması | Var | Var | 13 | Gıdalarda mikrobiyolojik analizlerle ilgili makalelerin incelenmesi | Var | Yok | 14 | Gıdalarda mikrobiyolojik analizlerle ilgili makalelerin incelenmesi | Var | Yok |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1.https://www.nobelkitabevi.com.tr/gida/19526-gidalarin-mikrobiyolojik-analizi-2323112556.html
2.http://www.mikrobiyoloji.org/pdf/702070302.pdf
3.https://www.youtube.com/watch?v=WLaijPw50W8
4.https://scholar.google.com/scholar?hl=tr&as_sdt=0%2C5&q=microbiology+results+and+discussion+in+food&btnG= |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 50 | Laboratuvar | 1 | 50 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Laboratuvar | 10 | 10 | 100 |
Deney | 5 | 10 | 50 |
Makale Kritik Etme | 4 | 8 | 32 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|