Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-105 | BİTKİSEL KAYNAKLI PROTEİNLERİN İŞLENMESİ ve MODİFİKASYONU | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Ders, moleküler düzeyde proteinler hakkında fikir vermeyi, deneysel ve hesaplamalı protein yapı çözme tekniklerini ve proteinlerin yapı-işlev ilişkisini anlamak için olanları analiz etmeyi öğretmeyi amaçlamaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Gülçin YILDIZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Genetik kodu ve protein sentezini anlamak | 2 | Protein yapı-fonksiyon ilişkisini anlamak | 3 | Protein yapısını analiz etmek, görselleştirmek ve değiştirmek için biyoinformatik araçların ve bilgisayar programlarının kullanımını öğrenmek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Protein sentezi ve amino asitler
Protein katlama, ikincil ve üçüncül yapı
Protein motifleri
Protein yapı-fonksiyon ilişkisi
Protein yapısını ve işlevini anlamada hesaplamalı yöntemler ve biyoinformatik araçlar
X ışını yöntemleri, NMR ve diğer yöntemleri kullanılarak deneysel yapı belirleme
Protein-protein etkileşimi ve fonksiyon düzenlemesi
Yapısal Mikrobiyoloji |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dersin tanıtımı | | | 2 | moleküler yapı tanımı | | | 3 | veritabanlarının tanıtımı | | | 4 | Santral Dogma, DNA replikasyon | | | 5 | Santral Dogma, DNA replikasyon | | | 6 | Genetik kod ve protein sentezi | | | 7 | Amino asitler, peptit bağı ve ikincil yapı | | | 8 | Üçüncül yapı I: Katlanma türleri | | | 9 | Üçüncül Yapı II: Protein katlanmasında termodinamik | | | 10 | Yapı-Fonksiyon ilişkisi | | | 11 | Yapı-Fonksiyon ilişkisi | | | 12 | Peptid ve Protein Yapısı Modellemesi ve Analizi Bölüm 1- Biyoaktif Peptitler | | | 13 | Peptid ve Protein Yapısı Modellemesi ve Analizi Bölüm 1- Biyoaktif Peptitler | | | 14 | Peptid ve Protein Yapısı Modellemesi ve Analizi Bölüm 2- Yapısal modelleme | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Gregory A. Petsko, Dagmar Ringe, Protein Structure and Function, New Science Press, 2004 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Ev Ödevi | 1 | 50 | 50 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|