Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GIM-23-141MODİFİYE ATMOSFER PAKETLEMESeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Genel olarak ders aşağıdakilere ulaşmayı amaçlar:‎ Bilgi: modifiye atmosfer paketleme hakkında ve teknolojinin kalitesi üzerinde ‎durarak detaylı bilimsel bilgi sağlama Beceriler: taze sebze ve meyve teknolojisi alanındaki problemleri analiz etmeyi ve ‎çözmeyi öğretmek. Daha spesifik olarak, bu ders teknolojinin avantajlarını ve ‎sınırlamalarını ele alır.‎
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu
Öğrenme Çıktıları
1Dersin bitiminde öğrenci;‎ ‎-‎ Gıda endüstrisindeki modifiye atmosfer paketleme hakkında bilgi sahibi olur ‎-‎ Gıda işlemede modifiye atmosfer paketleme teknolojinin olanaklarını, ‎avantajlarını ve sınırlamalarını değerlendirir.‎ ‎-‎ modifiye atmosfer paketleme ile işlenebilecek gıdaları belirler.‎
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
modifiye atmosfer paketleme: tanımı‎ modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 1‎ modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 2‎ modifiye atmosfer paketleme aletleri ve malzemeleri modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 1‎ modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 2‎ İndirgen atmosfer paketleme: tanımı İndirgen atmosfer paketleme özellikleri Hidrojen gaz özellikleri 1‎ Hidrojen gaz özellikleri 2‎ Hidrojen gaz sağlıkta etkileri Hidrojen gaz gıdada etkileri İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 1‎ İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 2‎
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1modifiye atmosfer paketleme: tanımı‎
2modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 1‎
3modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 2‎
4modifiye atmosfer paketleme aletleri ve malzemeleri
5modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 1‎
6modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 2‎
7İndirgen atmosfer paketleme: tanımı
8İndirgen atmosfer paketleme özellikleri
9Hidrojen gaz özellikleri 1‎
10Hidrojen gaz özellikleri 2‎
11Hidrojen gaz sağlıkta etkileri
12Hidrojen gaz gıdada etkileri
13İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 1‎
14İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 2‎
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Modified atmosphere packaging of foods : principles and applications
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav150
Bütünleme Sınavı150
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Rapor Hazırlama51890
Seminer51890
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)180
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
ÖÇ15555555555555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr