Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GIM-23-141 | MODİFİYE ATMOSFER PAKETLEME | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Genel olarak ders aşağıdakilere ulaşmayı amaçlar:
Bilgi: modifiye atmosfer paketleme hakkında ve teknolojinin kalitesi üzerinde durarak detaylı bilimsel bilgi sağlama
Beceriler: taze sebze ve meyve teknolojisi alanındaki problemleri analiz etmeyi ve çözmeyi öğretmek. Daha spesifik olarak, bu ders teknolojinin avantajlarını ve sınırlamalarını ele alır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dersin bitiminde öğrenci;
- Gıda endüstrisindeki modifiye atmosfer paketleme hakkında bilgi sahibi olur
- Gıda işlemede modifiye atmosfer paketleme teknolojinin olanaklarını, avantajlarını ve sınırlamalarını değerlendirir.
- modifiye atmosfer paketleme ile işlenebilecek gıdaları belirler. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
modifiye atmosfer paketleme: tanımı
modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 1
modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 2
modifiye atmosfer paketleme aletleri ve malzemeleri
modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 1
modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 2
İndirgen atmosfer paketleme: tanımı
İndirgen atmosfer paketleme özellikleri
Hidrojen gaz özellikleri 1
Hidrojen gaz özellikleri 2
Hidrojen gaz sağlıkta etkileri
Hidrojen gaz gıdada etkileri
İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 1
İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 2 |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | modifiye atmosfer paketleme: tanımı | | | 2 | modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 1 | | | 3 | modifiye atmosfer paketlemedeki kullanan gaz çeşitleri ve özellikleri 2 | | | 4 | modifiye atmosfer paketleme aletleri ve malzemeleri | | | 5 | modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 1 | | | 6 | modifiye atmosfer paketleme uygulamaları 2 | | | 7 | İndirgen atmosfer paketleme: tanımı | | | 8 | İndirgen atmosfer paketleme özellikleri | | | 9 | Hidrojen gaz özellikleri 1 | | | 10 | Hidrojen gaz özellikleri 2 | | | 11 | Hidrojen gaz sağlıkta etkileri | | | 12 | Hidrojen gaz gıdada etkileri | | | 13 | İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 1 | | | 14 | İndirgen atmosfer paketleme: potansiyel uygulaması 2 | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Modified atmosphere packaging of foods : principles and applications |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 50 | Bütünleme Sınavı | 1 | 50 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Rapor Hazırlama | 5 | 18 | 90 |
Seminer | 5 | 18 | 90 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|