|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB-23-181 | YEM BİTKİLERİNDE TOHUMLUK ÜRETİMİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkilerinde Tohumluk Üretim Teknikleri | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Doç.Dr. Bilal KESKİN | Öğrenme Çıktıları | 1 | Yem Bitkileri Tohumluk Üretiminin Önemi ve Üretim Tekniklerini Kavramak |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Yabancı ve Kendine döllenen Yem Bitkilerinde Tohumluk Üretim Teknikleri | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Tohumluğun tarla tarımındaki önemi, Dünyada ve Türkiye’de Tohumluğun durumu | | | 2 | Tohumlukla ilgili bazı kavramların açıklanması (Tohum, çeşit, generatif tohum, vejetatif tohum, klon, hibrit, iyi çeşit, iyi tohumluk,izolasyon, vb.) | | | 3 | Generatif ve vegatatif tohumluğun yapısı | | | 4 | Kendine döllenen Yem Bitkilerinde tohumluk üretim kademeleri ve çeşit muhafaza | | | 5 | Kendine döllenen Yem Bitkilerinde tohumluk üretimi ve dikkat edilecek hususlar | | | 6 | Kendine döllenen Yem Bitkilerinde tohumluk üretimi ve dikkat edilecek hususlar | | | 7 | Yabancı döllenen bitkilerde melez azmanlığı ve hibrit tohum üretimi | | | 8 | Yabancı döllenen bitkilerde melez azmanlığı ve hibrit tohum üretimi | | | 9 | Kendine döllenen Yem Bitkilerinde tohumluk üretiminde laboratuar kontrolleri ve laboratuar standart ları | | | 10 | Yabancı döllenen Yem Bitkilerinde tohumluk üretiminde laboratuar kontrolleri ve laboratuar standartları | | | 11 | Tohumlukların temizlenmesi ve ilaçlanması
| | | 12 | Tohumlukların piyasaya arz edilmesi ve dünyadaki Pazar durumu
| | | 13 | Tohumlukların piyasaya arz edilmesi ve dünyadaki Pazar durumu | | | 14 | Tohumlukların ambalajlanması ve depolanması | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Srivastava,J.P.,Simarski,L.T.,1986 Seed Production TeknologyçInternational Center for Agriculture Research in the dry areas
Principles of Herbage Seed Production. Welsh Plant Breeding Station, Technical Bul. No: 1, Second Edition, 149 s. Hebblethwaite, P.D., 1980. Seed Production. Butterwordhs, London, p: 189-201.
Miller, D.A., J.J. Steiner, 1995. Seed production principles R.F.Barnes, D.a. Miller, C.J. Nelson (Eds.), Forages Vol. I: An ıntroduction to Grassland Agriculture. Iowa State Univ. Press, Ames, Iowa, USA, p: 127-140. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 13 | 182 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|