|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB-23-176 | YEM BİTKİLERİ DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı, öğrencilerin yem bitkileri değerlendirme teknikleri ve değerlendirmede meydana gelen kayıplar konularında bilgisini artırmak ve koşullara göre durum değerlendirmesi yapabilme yeteneği kazandırmayı sağlamaktır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Yrd.Doç.Dr.Bilal KESKİN | Öğrenme Çıktıları | 1 | Yem bitkileri değerlendirilmesinin sınıflandırılması | 2 | Yem bitkilerinde hasat, ot kurutma, silaj | 3 | Yem bitkilerinin depolanması | 4 | Yem bitkilerinin değerlendirilmesinde meydana gelen kayıplar ve kalite saptaması |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | 1.Hasat, ot kurutma ve depolama
2.Yem bitkilerinin değerlendirilmesinde meydana gelen kayıplar Konularında bilgi ve deneyim kazandırılacaktır.
| Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Yemlere uygulanan işlemler, parçalama | | | 2 | Yeşil yem ve kaba yemlerin parçalanması, yumrulu yem bitkilerinin parçalanması, dane yemlerin kırılması | | | 3 | Isıtma, Karıştırma, peletleme, briket yapma, çözündürme | | | 4 | Yemlerin saklanması, kurutma, ekşitme, düşük sıcaklıkta saklama, sterilizasyon, koruyucu madde ekleyerek saklama, | | | 5 | Hasat zamanı, biçim sıklığı, biçim yüksekliği, sonbahar biçimleri | | | 6 | Tür farklılığı, sıcaklık, yaprak-sap oranı | | | 7 | Gübrelemenin ot kalitesine etkileri | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Biçim gününün etkisi, depolama | | | 10 | Ot kurutma yöntemleri, doğal-yapay kurutma, | | | 11 | Kimyasal ot kurutma, un haline getirme | | | 12 | Kurutma sırasındaki besin maddesi kayıpları, kuru otun balyalanması, balya tipleri, kuru ot yığınlarının ölçülmesi, kuru ot kalitesi, silaj | | | 13 | Yasal düzenlemeler, çiftlik gezisi | | | 14 | Teknik gezi (özel çiftlik) | | | 15 | Dönem projesi sunumları | | | 16 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | 1.Kılıç, A., 1988, Yemler ve Hayvan Besleme, EÜZF, İzmir. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 | Takım/Grup Çalışması | 4 | 5 | 20 | Alan Çalışması | 5 | 2 | 10 | Proje Hazırlama | 1 | 5 | 5 | Proje Sunma | 1 | 5 | 5 | Bireysel Çalışma | 5 | 3 | 15 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 | Okuma | 5 | 5 | 25 | Rapor | 3 | 5 | 15 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|