Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB-23-135 | FARKLI FAMİLYALARDA YEM BİTKİLERİ | Seçmeli | 1 | 3 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Farklı familyalardan olan yembitkisi türlerinin tanınması |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. İbrahim HOSAFLIOĞLU |
Öğrenme Çıktıları |
1 | - Türlerin yembitkisi önemini bilir | 2 | - Buğdaygil ve baklagil yembitkileri türleri ile farklılıkları öğrenir | 3 | - Tarla tarımı faaliyetlerinde türlerin önemini öğrenir ve kavrar | 4 | - Türlerin dünya ve Türkiye tarımındaki hedef noktalarını tayin eder | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
- Türlerin dünya ve Türkiye tarımı hakkında bilgi sahibi olmak
- Farklı familya türlerinin yembitkileri niteliğinin bilinmesi
- Bu türlerin tarla tarımı faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmak
- Türlerin ekolojik ve toprak istekleri hakkında bilgi edinmek
- Bu türlerin buğdaygil ve baklagil yembitkileri türleri ile bitkisel özelliklerinin karşılaştırılması
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bu türlerin yembitkileri bakımından önemi | | | 2 | Farklı familya yembitkileri türlerinin dünya ve Türkiye’deki tarımı | | | 3 | Türlerde ulaşılması gereken ekim sahası | | | 4 | Bu türlerin tarımını kısıtlayan faktörler ve çözüm yolları | | | 5 | Yemlik pancar ve tarımı | | | 6 | Çayır düğmesi ve tarımı | | | 7 | Yem şalgamı ve tarımı | | | 8 | Yemlik kolza ve tarımı,
Arı otu ve tarımı | | | 9 | VİZE | | | 10 | Repko ve tarımı | | | 11 | Yem lahanası ve tarımı | | | 12 | Yem havucu ve tarımı | | | 13 | Yem karpuzu ve tarımı | | | 14 | Genel değerlendirme | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
- Açıkgöz E., 2001. Yembitkileri. Uludağ Üniv. Güçlendirme Vakfı. Yay. No:182, s:218-219 Bursa.
- Akşener F., 1985. Dört mevsim dergisi. sayı:7, s:28-29
- Avcıoğlu R., Hatipoğlu R., Karadağ Y., 2000. Yembitkileri. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, s749-786, İzmir
- Soya H., Avcıoğlu R. Ve Geren H., 1997. Yembitkileri. Hasat yayıncılık Ltd. Şti., s223, s214-216, s216-217 İstanbul.
- Tatar K., 2000. Küçük çayır düğmesi ve tarımı ve özellikleri. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı dergisi. sayı:77, sayfa:37, Ankara.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Uygulama/Pratik | 13 | 4 | 52 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ev Ödevi | 1 | 5 | 5 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|