Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | İŞL-23-135 | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Turizm işletmeciliği dersi, öğrencilerin turizm işletmeciliği ile ilgili temel kavramları öğrenmesini, sektörün çok disiplinli yapısı hakkında farkındalık sahibi olmasını, turizm işletmeciliği kapsamında yer alan güncel uygulama ve faaliyetlerin yanı sıra turizm işletmelerinin temel işlevleri hakkında bilgilenmelerini amaçlamaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Tekin SANCAR |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Turizm işletmelerinde yönetim ve organizasyon, insan kaynakları yönetimi, pazarlama gibi temel işlevleri öğrenir. | 2 | Turizm işletmeciliği kapsamında yer alan konaklama işletmeciliği, seyahat işletmeciliği, ulaştırma İşletmeciliği, yiyecek-içecek işletmeciliği, rekreasyon yönetimi, ziyaret çekim merkezi ve etkinlik yönetimi kapsamında gerçekleştirilen güncel uygulama ve faaliyetleri öğrenir. | 3 | Turizm işletmelerinde etik ve sosyal sorumluluk uygulamaları konusunda farkındalık kazanır. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Turizm İşletmeciliği – Temel Kavramlar, Turizm Sektörünün Genel Yapısı, Konaklama İşletmeciliği I, Konaklama İşletmeciliği II, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri, Ulaştırma Sistemleri İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Rekreasyon (Eğlence – Dinlence) İşletmeciliği, Ziyaret Çekim Merkezi ve Etkinlik Yöneticiliği, Turizm İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi, Turizm İşletmelerinde Pazarlama, Turizm İşletmelerinde Etik ve Sosyal Sorumluluk, Turizm İşletmelerinde Güncel Uygulamalar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Turizm İşletmeciliği – Temel Kavramlar/Turizm Sektörünün Genel Yapısı | | | 2 | Konaklama İşletmeciliği I | | | 3 | Konaklama İşletmeciliği II | | | 4 | Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri | | | 5 | Ulaştırma Sistemleri İşletmeciliği | | | 6 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği | | | 7 | Rekreasyon (Eğlence – Dinlence) İşletmeciliği | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Ziyaret Çekim Merkezi ve Etkinlik Yöneticiliği | | | 10 | Turizm İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon | | | 11 | Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi | | | 12 | Turizm İşletmelerinde Pazarlama | | | 13 | Turizm İşletmelerinde Etik ve Sosyal Sorumluluk/Turizm İşletmelerinde Güncel Uygulamalar - Genel Değerlendirme | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Page, S. J. (2016). Tourism Management (Turizm İşletmeciliği). Nobel Akademik Yayıncılık. (Çeviri Editörü: Z. Öter) |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Uygulama/Pratik | 2 | 2 | 4 |
Makale Kritik Etme | 6 | 2 | 12 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 8 | 8 | 64 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 11 | 8 | 88 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|