Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BAB-23-146SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ANAÇLAR VE ÜRETİMİSeçmeli126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Sert kabuklu meyve türlerinde kullanılan çöğür ve klon anaçlarının tanıtılması, anaç kullanılmasının avantaj ve dezavantajları, özellikleri, kullanımları, çeşitlerle uyuşmaları ve üretim tekniklerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Ersin GÜLSOY
Öğrenme Çıktıları
1Anacın tanımı
2Anaç kullanılmasının avantaj ve dezavantajları
3Anacın iklim ve toprak özelliklerine göre seçilmesi kriterleri
4Anacın verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri
5Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan anaçlar
6Sert kabuklu meyve anaçlarında aranılacak özellikler
7Sert kabuklu meyveler için anaç seçiminde dikkate alınacak kriterler
8Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan anaçların üretim teknikleri
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
YOK
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
YOK
Dersin İçeriği
Genel olarak anacın tanımı, anaç kullanmanın önemi, sert kabuklu meyve türlerinden ceviz, fındık, antep fıstığı, badem ve kestane de kullanılan anaç türleri, anaçlarda aranılacak özellikler, anaç seçiminde dikkat edilecek hususlar ve üretim teknikleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Anacın tanımı
2Anaç kullanılmasının avantaj ve dezavantajları
3Anacın iklim ve toprak özeliklerine göre seçilmesi kriterleri
4Anacın verim ve meyve kalitesi üzerine etkileri
5Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan vejetatif ve generatif anaçlar
6Sert kabuklu meyve anaçlarında aranılacak özellikler
7Ödevlerin değerlendirilmesi ve tartışma
8Sert kabuklu meyveler için anaç seçiminde dikkate alınacak kriterler
9Ara Sınav
10Ceviz anaçlarının özellikleri
11Badem anaçlarının özellikleri
12Antep fıstığı anaçlarının özellikleri
13Kestane anaçlarının özellikleri
14Sert kabuklu meyve türleri üretiminde kullanılan anaçların üretim teknikleri
15Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1-Rom.R.C. Carlson R.F. 1987 Rootstocks for fruit .John Wiley&Sons 2-Akça, Y. 2000. Meyve Türlerinde Kullanılan Anaçlar.Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri50
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
YOK
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Quiz6212
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik14228
Tartışma4416
Soru-Yanıt4416
Alan Çalışması339
Proje Hazırlama248
Proje Sunma224
Bireysel Çalışma5525
Okuma5525
Ev Ödevi224
TOTAL WORKLOAD (hours)177
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
LO14333343334
LO24333443334
LO34343444334
LO44443443434
LO54453445434
LO64453445434
LO74443445434
LO84453445334
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr