Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAB-23-140 | SEBZE TOHUMU ÜRETİMİ | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Yüksek Lisans öğrencilerine sebze tohumunu üretim yöntemlerini öğretmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÇİRKA |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Lisans düzeyinde edindiği tohumculuk alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirecek | 2 | Tohumluğun mahiyetini tanımlayabilecek | 3 | Tohumculuk alanında karşılaştığı sorunları araştırma yöntemlerini kullanılarak ve neden-sonuç ilişkisi kurarak çözebilecek | 4 | Tohumculuk alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip edebilecek | 5 | Sebze tohumu üretiminde öğrendiği yeni metotları pratiğe aktarabilecek |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
1 Sebze populasyonları, populasyon ve verim.
2 Popülasyon ve ürün olgunluğu
3 Sebzelerde yetiştirme sistemleri
4 Genaratif çoğaltmanın tanımı
5 Tohumla üretim metotları
6 Tohum üretimi etkileyen faktörlerin
7 Tohum kaplama
8 Tohum üretiminde karşılaşılan sorunlar
9 Tohum hastalıkları
10 Tohumda aranacak özellikler
11 Tohum yatağının hazırlanması
12 Dikim metotları |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Sebze tanımı | | | 2 | Tohumun tanımı | | | 3 | Tohumculuk kavramı ve içeriği | | | 4 | Sıcak sebze türlerinin tohum yapısı | | | 5 | Serin sebze türlerinde tohum yapısı | | | 6 | Yabancı döllenen bitkilerde tohum üretimi | | | 7 | Kendine döllenen bitkilerde tohum üretimi | | | 8 | Tohum hazırlamada kullanılan yöntemler | | | 9 | Yöntemlerin uygulanabilirliği | | | 10 | Tohum hazırlamada başarıyı etkileyen faktörler | | | 11 | Tohumluk üretiminde kullanılan teknikler | | | 12 | Tohumluk üretiminde karşılaşılan sorunlar | | | 13 | Sebze tohumu yetiştiriciliğinin bugünü ve yarını | | | 14 | tohumculuğun dünyada ve Türkiye'deki durumu | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Günay, A.2005. Sebze Yetiştiriciliği, Cilt.1-2
2. Seniz V.1993. Genel Sebzecilik |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Soru-Yanıt | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Derse Katılım | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|