Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
OTİ-23-108FONKSİYONEL ÜRÜN ELDESİNDE ORGANİK GIDALARIN YERİ VE ÖNEMİElective126
Level of Course Unit
Second Cycle
Objectives of the Course
Vücudun temel besin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmada ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmada etkinlik gösteren fonksiyonel gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak ve fonksiyonel gıda eldesinde organik hammadde kullanımının yeri ve önemini kavramak
Name of Lecturer(s)
Doç. Dr. Gülçin Yıldız
Learning Outcomes
11) Fonksiyonel gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak
22) Fonksiyonel ürün eldesinde organik gıdaların yeri ve önemini kavramak
33) Organik gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak
Mode of Delivery
Birinci Öğretim
Prerequisites and co-requisities
yok
Recommended Optional Programme Components
yok
Course Contents
Organik gıdalar, fenolik maddeler, yağ asitleri ve yapısal lipitler, karbonhidratlar ve türevleri, aminoasit içeren maddeler, prebiyotikler ve simbiyotikler, mineraller
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Dersin tanımı ve tanışma
2Fonksiyonel Gıdaların Tanımı ve Sınıflandırılması
3Organik gıdalar
4Tıbbi gıdalar
5Besin takviyeleri
6Zenginleştirilmiş gıdalar
7Özel diyet amaçlı gıdalar
8Fonksiyonel gıdaların ortak özellikleri
9Fonksiyonel gıdaların sınıflandırılması
10Fenolik maddeler
11Karbonhidratlar ve türevleri
12Aminoasit içeren maddeler
13Prebiyotikler ve Simbiyotikler
14Mineraller
Recommended or Required Reading
Öğretim üyesinin ders notları
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Ara Sınav1100
SUM100
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Final Sınavı1100
SUM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri50
SUM100
Language of Instruction
Work Placement(s)
yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Bireysel Çalışma12525
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma15050
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma15050
Ev Ödevi15050
TOTAL WORKLOAD (hours)177
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
LO1
LO2
LO3
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr