Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | OTİ-23-108 | FONKSİYONEL ÜRÜN ELDESİNDE ORGANİK GIDALARIN YERİ VE ÖNEMİ | Elective | 1 | 2 | 6 |
|
Level of Course Unit |
Second Cycle |
Objectives of the Course |
Vücudun temel besin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmada ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmada etkinlik gösteren fonksiyonel gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak ve fonksiyonel gıda eldesinde organik hammadde kullanımının yeri ve önemini kavramak |
Name of Lecturer(s) |
Doç. Dr. Gülçin Yıldız |
Learning Outcomes |
1 | 1) Fonksiyonel gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak | 2 | 2) Fonksiyonel ürün eldesinde organik gıdaların yeri ve önemini kavramak | 3 | 3) Organik gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
yok |
Recommended Optional Programme Components |
yok |
Course Contents |
Organik gıdalar, fenolik maddeler, yağ asitleri ve yapısal lipitler, karbonhidratlar ve türevleri, aminoasit içeren maddeler, prebiyotikler ve simbiyotikler, mineraller |
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Dersin tanımı ve tanışma | | | 2 | Fonksiyonel Gıdaların Tanımı ve Sınıflandırılması | | | 3 | Organik gıdalar | | | 4 | Tıbbi gıdalar | | | 5 | Besin takviyeleri | | | 6 | Zenginleştirilmiş gıdalar | | | 7 | Özel diyet amaçlı gıdalar | | | 8 | Fonksiyonel gıdaların ortak özellikleri | | | 9 | Fonksiyonel gıdaların sınıflandırılması | | | 10 | Fenolik maddeler | | | 11 | Karbonhidratlar ve türevleri | | | 12 | Aminoasit içeren maddeler | | | 13 | Prebiyotikler ve Simbiyotikler | | | 14 | Mineraller | | |
|
Recommended or Required Reading |
Öğretim üyesinin ders notları |
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | |
Ara Sınav | 1 | 100 | SUM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | SUM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | SUM | 100 |
| Language of Instruction | | Work Placement(s) | yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Ev Ödevi | 1 | 50 | 50 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|