|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | OTİ-23-120 | ORGANİK BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Yetiştiriciliğin gerçekleşeceği suyun içinde hiçbir şekilde ağır metal ve kimyasal kalıntı olmayacak şekilde analizi yapılarak tescillenen ve önemli bir kirlilik kaynağı olan yerleşim yerinde, akarsu kaynağı üzerinde olmayan işletmede, kullanılacak suyun alındığı kaynağın ekolojik dengeyi bozmayacak kaydıyla tamamıyla organik su ürünleri yönetmenliğine uygun olarak organik balık üretme tekniklerinin gerçekleştirebilmesini ve bunlar için gerekli alt yapının tasarlanmasını sağlamaktır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Dr. Öğr. Üyesi Mine KÖKTÜRK | Öğrenme Çıktıları | 1 | Alabalıkların yavru üretimi için gerekli teknik şartlarını listeleyebilme | 2 | Sazan balığının üretim metotlarını karşılayabilme | 3 | Diğer tatlı su balıklarının su ve arazi isteklerini tasarlayabilme | 4 | Yetiştiriciliğe uygun deniz balığı türlerini tanımlayabilme | 5 | Genel üretim protokolleri ve sorunları değerlendirebilme |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Alabalık Yetiştiriciliğinde kullanılan türler, su kaynakları ve kalitesi, alabalık üretim yerinin seçimi, alabalık üretim tesisi ,Alabalıklarda döl alımı,kuluçkahane-yavru üretim ünitesi, kuluçka döneminde yumurtaların bakımı, larva çıkışı ve bakımı, yavru ve balıkçılık üretimi, Sazanın tanıtımı, su kaynağı ve arazi özellikleri, sazan havuzları, sazan balığı üretim metotları, doğal üretim, yarı kontrollü üretim, tam kontrollü üretim, Çipura Balığı Yetiştiriciliği, Levrek Balığı Yetiştiriciliği
| Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Alabalık Yetiştiriciliğinde kullanılan türler, su kaynakları ve kalitesi, alabalık üretim yerinin seçimi, alabalık üretim tesisi
Alabalıklarda döl alımı,kuluçkahane-yavru üretim ünitesi, kuluçka döneminde yumurtaların bakımı, larva çıkışı ve bakımı, yavru ve balıkçılık üretimi
| | | 2 | Havuzlarda alabalık yetiştirme, kafeslerde alabalık yetiştirme, alabalıklarda sınıflama-boylama, alabalıklarda taşıma, alabalıklarda hasat | | | 3 | Sazanın tanıtımı, su kaynağı ve arazi özellikleri, sazan havuzları, sazan balığı üretim metotları, doğal üretim, yarı kontrollü üretim, tam kontrollü üretim | | | 4 | Yılan balığı yetiştiriciliği ve yayın balığı yetiştiriciliği | | | 5 | Turna balığı ve hibrit çizgili levrek yetiştiriciliği | | | 6 | Sudak balığı yetiştiriciliği | | | 7 | Tilapya yetiştiriciliği | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Mersin balığı yetiştiriciliği | | | 10 | Kefal Balığı Yetiştiriciliği | | | 11 | Sarıkuyruk Balığı Yetiştiriciliği | | | 12 | Mercan Balığı Yetiştiriciliği
| | | 13 | Çipura Balığı Yetiştiriciliği
| | | 14 | Levrek Balığı Yetiştiriciliği | | | 15 | Dil balığı yetiştiriciliği
| | | 16 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | 1. Prof Dr. Mehmet Salih ÇELİKKALE, İçsu Balığı Yetiştiriciliği, 2002, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Yayınları, Cilt-I- 3.baskı
2. Prof Dr. Atilla G. ALPBAZ, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, 2001, Eğe Üniversitesi su Ürünleri Fakültesi Yayınları, 3.baskı
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 1 | 14 | Tartışma | 14 | 1 | 14 | Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 | Takım/Grup Çalışması | 8 | 2 | 16 | Alan Gezisi | 1 | 3 | 3 | Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 5 | 1 | 5 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 2 | 12 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 2 | 12 | Okuma | 14 | 2 | 28 | Performans | 14 | 2 | 28 | Ev Ödevi | 5 | 1 | 5 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|