Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TBİ-23-161 | MEYVE ISLAHI | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Amaç, meyve türlerinde kültür çeşitlerinin meydana gelişini, kullanılan ıslah metotları ve bu yollarla elde edilmiş çeşitleri öğrenerek, çeşitlerin geliştirilmesi konusunda karşılaşabilecek problemlere çözüm getirecek bilgi ve becerileri kazanmaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Mücahit PEHLUVAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Meyve ıslahının öneminin kavranması | 2 | Meyve ıslahında kullanılan ıslah yöntemlerini öğrenme | 3 | Farklı ıslah yöntemleri ile elde edilmiş çeşitleri tanıma | 4 | Çeşit ıslah programlarının hazırlanması | 5 | Çeşit geliştirmenin nedenleri |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Giriş
Meyve ıslahının amaçları
Meyve türlerinin sitolojik yapısı
Çiçek ve döllenme biyolojisi
Islah yöntemleri
Islah yöntemleri
Ara sınav
Çeşit ıslah programı
Çeşit ıslah programı
Sert çekirdekli meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Sert çekirdekli meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Yumuşak çekirdekli meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Sert Kabuklu meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Ülkemizde ve dünyada meyve ıslah programlarının değerlendirilmesi
Ülkemizde ve dünyada meyve ıslah programlarının değerlendirilmesi
Final sınavı
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş
Meyve ıslahının amaçları
Meyve türlerinin sitolojik yapısı
Çiçek ve döllenme biyolojisi
Islah yöntemleri
Islah yöntemleri
Ara sınav
Çeşit ıslah programı
Çeşit ıslah programı
Sert çekirdekli meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Sert çekirdekli meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Yumuşak çekirdekli meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Sert Kabuklu meyve türlerinde ıslah çalışmaları
Ülkemizde ve dünyada meyve ıslah programlarının değerlendirilmesi
Ülkemizde ve dünyada meyve ıslah programlarının değerlendirilmesi
Final sınavı
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Bitki Islahı
2. Bahçe Bitkileri Islahı
3. Advences in Fruit Breeding
4. Genetic Resources of Temperate Fruit and Nut Crops
5. Methods of Fruit Breeding |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 10 | 140 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|