Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BMB-22-111 | GIDA, TARIM, SPOR VE SAĞLIK ALANLARINDA MOLEKÜLER HİDROJEN UYGULAMALARI | Seçmeli | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Genel olarak ders aşağıdakilere ulaşmayı amaçlar:
Bilgi: Gıda, tarım, spor ve sağlık alanlarında moleküler hidrojen uygulamaları hakkında detaylı bilimsel bilgi sağlama
Beceriler moleküler hidrojen özellikleri, avantajları, ölçüm metotları ve kullanımı |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dersin bitiminde öğrenci;
- Moleküler hidrojen özellikleri hakkında bilgi sahibi olur
- Moleküler hidrojen ölçüm yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
- Sağlık alanında Moleküler hidrojen uygulaması hakkında bilgi sahibi olur.
- Gıda alanında Moleküler hidrojen uygulaması hakkında bilgi sahibi olur.
- Tarım alanında Moleküler hidrojen uygulaması hakkında bilgi sahibi olur.
- Spor alanında Moleküler hidrojen uygulaması hakkında bilgi sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Moleküler hidrojen nedir: giriş
Moleküler hidrojen in kimyasal, fiziksel ve biyolojik özellikleri
Moleküler hidrojen in ölçüm yöntemleri
Moleküler hidrojen: gıda alanında uygulamaları 1
Moleküler hidrojen: gıda alanında uygulamaları 2
Moleküler hidrojen: sağlık alanında uygulamaları 1
Moleküler hidrojen: sağlık alanında uygulamaları 2
Moleküler hidrojen: Spor alanında uygulamaları 1
Moleküler hidrojen: Spor alanında uygulamaları 2
Moleküler hidrojen: tarım alanında uygulamaları 1
Moleküler hidrojen: tarım alanında uygulamaları 2
Moleküler hidrojen: tarım alanında uygulamaları 3
Moleküler hidrojen: perspektifleri
Moleküler hidrojen: Türkiye’de potansiyel kullanımı |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Moleküler hidrojen nedir: giriş | | | 2 | Moleküler hidrojen in kimyasal, fiziksel ve biyolojik özellikleri | | | 3 | Moleküler hidrojen in ölçüm yöntemleri | | | 4 | Moleküler hidrojen: gıda alanında uygulamaları 1 | | | 5 | Moleküler hidrojen: gıda alanında uygulamaları 2 | | | 6 | Moleküler hidrojen: sağlık alanında uygulamaları 1 | | | 7 | Moleküler hidrojen: sağlık alanında uygulamaları 2 | | | 8 | Moleküler hidrojen: Spor alanında uygulamaları 1 | | | 9 | Moleküler hidrojen: Spor alanında uygulamaları 2 | | | 10 | Moleküler hidrojen: tarım alanında uygulamaları 1 | | | 11 | Moleküler hidrojen: tarım alanında uygulamaları 2 | | | 12 | molecular hydrogen: perspective | | | 13 | Moleküler hidrojen: tarım alanında uygulamaları 3 | | | 14 | Moleküler hidrojen: Türkiye’de potansiyel kullanımı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Molecular Hydrogen Therapy Ameliorates Organ Damage Induced by Sepsis |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 50 | Bütünleme Sınavı | 1 | 50 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Rapor Hazırlama | 5 | 18 | 90 |
Seminer | 5 | 18 | 90 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|