Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BMB-23-157 | MİKROORGANİZMALARIN SAYIMI: KÜLTÜREL SAYIM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Gerekli ortam sağlandığında tekniğine uygun olarak dökme plak yöntemiyle mikroorganizma sayımı yapabilmektedir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Dureyt Veziroğlu |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gerekli ortam sağlandığında tekniğine uygun olarak kültürel sayım yöntemleri ile mikroorganizma sayımı yapabileceksiniz.
Amaçlar
1. Dökme plak yöntemiyle mikroorganizma sayımı yapabileceksiniz.
2. Yüzeye yayma yöntemiyle mikroorganizma sayımı yapabileceksiniz.
3. EMS yöntemiyle mikroorganizma sayımı yapabileceksiniz. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Kültürel sayım yöntemleri tanımı
Koloni sayımı: Dökme Plak Yöntemi
Koloni sayımı: Yüzeye Yayma Yöntemi
Koloni sayımı: Çift Tabakalı Dökme Plak Yöntemi
Koloni sayımı: Petri film
Koloni sayımı: Membran Filtre Yöntemi
En Muhtemel Sayı (EMS) Yöntemi
Koloni Sayısının Hesaplanması
Havadan Örnek Alma
Thoma Lamı Sayım
Laboratuvar uygulaması
Laboratuvar uygulaması
Laboratuvar uygulaması
Laboratuvar uygulaması |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kültürel sayım yöntemleri tanımı | | | 2 | Koloni sayımı: Dökme Plak Yöntemi | | | 3 | Koloni sayımı: Yüzeye Yayma Yöntemi | | | 4 | Koloni sayımı: Çift Tabakalı Dökme Plak Yöntemi | | | 5 | Koloni sayımı: Petri film | | | 6 | Koloni sayımı: Membran Filtre Yöntemi | | | 7 | En Muhtemel Sayı (EMS) Yöntemi | | | 8 | | | Koloni Sayısının Hesaplanması | 9 | Calculation of colony counts | | | 10 | | | Thoma Lamı Sayım | 11 | | | Thoma Lamı Sayım | 12 | Laboratuvar uygulaması | | | 13 | | | Laboratuvar uygulaması | 14 | | | Laboratuvar uygulaması |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Microbiological Analysis of Foods and Food Processing Environments
Basic metods for the microbiological analysis of foods
Microbiological analysis of foods exempt of legal registration procedures |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 50 | Bütünleme Sınavı | 1 | 50 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Rapor Hazırlama | 5 | 18 | 90 |
Seminer | 5 | 18 | 90 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|