Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100100008 | BİYOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 3 | 6 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin sonunda öğrenci;
1. Biyoteknolojinin uygulama alanlarını bilecek
2. Türkiye’deki biyoteknolojik problemleri tanıyacak ve çözüm üretebilme yeteneği gelişecek
3. Serbest enzim, immobilize enzimlerdeki aktivite değişimlerini öğrenecek
İmmobilizasyon tekniklerini uygulayacak
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda biyoteknolojisi ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak | 2 | Gıda biyoteknolojisinin gıda sektörü için avantajlarını ve dezavantajlarını kavramak | 3 | . Mikroorganizmaların gıda endüstrisinde biyoteknolojik amaçla kullanabilirliğini öğrenmek |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
1 Biyoteknolojinin tanımı,
2 -Uygulama alanları ve Türkiye'deki biyoteknolojik problemler,
3 -Endüstriyel boyutta biyokimyasal sistem uygulamalarındaki yeni gelişmeler,
4 -Enzim aktivitesi, İmmobilize enzimler, İmmobilize enzimlerde aktivite değişimi,
5 -İmmobilizasyon teknikleri,
6 -Kontrollu salınım,
7 -Mekanizma ve kinetik, Enzim elektrot, Prensibi, Gıdalarda glukoz, Laktoz tayini.
8 Biyoteknolojinin tanımı,
9 -Uygulama alanları ve Türkiye'deki biyoteknolojik problemler,
10 -Endüstriyel boyutta biyokimyasal sistem uygulamalarındaki yeni gelişmeler,
11 -Enzim aktivitesi, İmmobilize enzimler, İmmobilize enzimlerde aktivite değişimi,
12 -İmmobilizasyon teknikleri,
13 -Kontrollu salınım,
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Biyoteknolojiye giriş, klasik ve modern biyoteknoloji | x | x | 2 | Nükleik asitlerin yapısı | x | x | 3 | DNA replikasyonu, polimeraz zincir reaksiyonu | x | x | 4 | Genler ve fonksiyonları. Protein sentezi | x | x | 5 | Genetik mühendisliğinde kullanılan teknikler | x | x | 6 | Rekombinat DNA teknolojisin | x | x | 7 | Genetiği değiştirilmiş organizmalar | x | x | 8 | Biyogüvenlik | x | x | 9 | Biyoteknolojik ürünlerin endüstriyel üretimleri | x | x | 10 | Biyoreaktörler ve ürün saflaştırma | x | x | 11 | Fermantasyon kinetiği | x | x | 12 | Enzim teknolojisi | x | x | 13 | Gıda endüstrisinde biyoteknolojik uygulamalar | x | x | 14 | Atık su arıtma sistemleri | x | x |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Biyoteknoloji: Bazı Temel İlkeler. Mustafa ARDA |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 18 | 18 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|