|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701406110 | ORGANİK HAYVANCILIK EKONOMİSİ | Seçmeli | 3 | 6 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Organik hayvancılık kavramı, ilkeleri ve özellikleri, organik hayvancılık ürünleri ve üretimi, organik hayvancılığın tarihçesi, organik hayvancılıktan beklenen faydalar, organik hayvancılık ürünlerinin pazarlaması, fiyatlar, tüketici eğilimleri, arz ve talep, organik hayvancılık ürünlerinde pazarlama kanalları ve pazarlama marjlarını ortaya koymak | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | | Öğrenme Çıktıları | 1 | Organik hayvancılık kavramı, ilkeleri ve özellikleri | 2 | Organik hayvancılık ürünleri ve üretimi | 3 | Organik hayvancılığın tarihçesi, organik hayvancılıktan beklenen faydalar, çevre ve sürdürülebilirlik boyutu | 4 | | 5 | |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Organik hayvancılık kavramı, ilkeleri ve özellikleri, organik hayvancılık ürünleri ve üretimi,
Organik hayvancılığın tarihçesi, organik hayvancılıktan beklenen faydalar | | | 2 | Organik hayvancılık kavramı, ilkeleri ve özellikleri, organik hayvancılık ürünleri ve üretimi,
Organik hayvancılığın tarihçesi, organik hayvancılıktan beklenen faydalar | | | 3 | Organik hayvancılık kavramı, ilkeleri ve özellikleri, organik hayvancılık ürünleri ve üretimi,
Organik hayvancılığın tarihçesi, organik hayvancılıktan beklenen faydalar | | | 4 | organik hayvancılık ürünlerinde üretim, kontrol ve
sertifikasyon, yasal uygulamalar ve standartlar, organik hayvancılık ürünlerde destekler ve
sözleşmeli ilişkiler, organik ve konvansiyonel hayvancılık ürünleri üretimde ekonomik
karşılaştırmalar | | | 5 | organik hayvancılık ürünlerinde üretim, kontrol ve
sertifikasyon, yasal uygulamalar ve standartlar, organik hayvancılık ürünlerde destekler ve
sözleşmeli ilişkiler, organik ve konvansiyonel hayvancılık ürünleri üretimde ekonomik
karşılaştırmalar | | | 6 | organik hayvancılık ürünlerinde üretim, kontrol ve
sertifikasyon, yasal uygulamalar ve standartlar, organik hayvancılık ürünlerde destekler ve
sözleşmeli ilişkiler, organik ve konvansiyonel hayvancılık ürünleri üretimde ekonomik
karşılaştırmalar | | | 7 | organik hayvancılık ürünlerinde üretim, kontrol ve
sertifikasyon, yasal uygulamalar ve standartlar, organik hayvancılık ürünlerde destekler ve
sözleşmeli ilişkiler, organik ve konvansiyonel hayvancılık ürünleri üretimde ekonomik
karşılaştırmalar | | | 8 | Arasınav | | | 9 | organik hayvancılık ürünlerinin pazarlaması, fiyatlar, tüketici eğilimleri, arz
ve talep, organik hayvancılık ürünlerinde pazarlama kanalları ve pazarlama marjları, organik
hayvancılık ürünlerinde tüketici tercihleri pazarlama stratejileri ve pazar trendleri, organik
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Evrak teyidine http://ebys.igdir.edu.tr/document/records/public.search adresinden Belge Num.:26144459-300-E.654 ve Barkod Num.:328316 bilgileriyle erişebilirsiniz.
hayvancılık ürünlerinin üretim ve pazarlamasında kooperatif, birlik ve diğer üretici örgütleri, | | | 10 | organik hayvancılık ürünlerinin pazarlaması, fiyatlar, tüketici eğilimleri, arz
ve talep, organik hayvancılık ürünlerinde pazarlama kanalları ve pazarlama marjları, organik
hayvancılık ürünlerinde tüketici tercihleri pazarlama stratejileri ve pazar trendleri, organik
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Evrak teyidine http://ebys.igdir.edu.tr/document/records/public.search adresinden Belge Num.:26144459-300-E.654 ve Barkod Num.:328316 bilgileriyle erişebilirsiniz.
hayvancılık ürünlerinin üretim ve pazarlamasında kooperatif, birlik ve diğer üretici örgütleri, | | | 11 | organik hayvancılık ürünlerinin pazarlaması, fiyatlar, tüketici eğilimleri, arz
ve talep, organik hayvancılık ürünlerinde pazarlama kanalları ve pazarlama marjları, organik
hayvancılık ürünlerinde tüketici tercihleri pazarlama stratejileri ve pazar trendleri, organik
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Evrak teyidine http://ebys.igdir.edu.tr/document/records/public.search adresinden Belge Num.:26144459-300-E.654 ve Barkod Num.:328316 bilgileriyle erişebilirsiniz.
hayvancılık ürünlerinin üretim ve pazarlamasında kooperatif, birlik ve diğer üretici örgütleri, | | | 12 | organik hayvancılık ürünlerinin pazarlaması, fiyatlar, tüketici eğilimleri, arz
ve talep, organik hayvancılık ürünlerinde pazarlama kanalları ve pazarlama marjları, organik
hayvancılık ürünlerinde tüketici tercihleri pazarlama stratejileri ve pazar trendleri, organik
Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Evrak teyidine http://ebys.igdir.edu.tr/document/records/public.search adresinden Belge Num.:26144459-300-E.654 ve Barkod Num.:328316 bilgileriyle erişebilirsiniz.
hayvancılık ürünlerinin üretim ve pazarlamasında kooperatif, birlik ve diğer üretici örgütleri, | | | 13 | organik tarımın geliştirilmesinde bilgi, yayım, eğitim ve araştırma olanakları, organik
hayvancılık ürünlerine yönelik politikalar | | | 14 | organik tarımın geliştirilmesinde bilgi, yayım, eğitim ve araştırma olanakları, organik
hayvancılık ürünlerine yönelik politikalar | | | 15 | organik tarımın geliştirilmesinde bilgi, yayım, eğitim ve araştırma olanakları, organik
hayvancılık ürünlerine yönelik politikalar | | | 16 | Final | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 7 | 7 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 3 | 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | 3 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | 4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | 5 | | 3 | | | | | | | | | | | | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|