|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 160701106108 | SICAK İKLİM SEBZELERİ | Seçmeli | 3 | 6 | 0 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Bu ders ile; sıcak iklim sebzelerinin genel özelliklerinin verilmesi, bu grup kapsamına giren biber, bamya, domates, fasulye, hıyar, kavun, karpuz, kabak, patlıcan, tatlı mısır ve tatlı patates gibi sebze türlerinin morfolojik özelliklerinin açıklanması, iklim ve toprak özelliklerinin açıklanarak yetiştirme tekniği konularında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
| Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | | Öğrenme Çıktıları | 1 | Sıcak iklim sebze kavramını açıklayarak, genel özelliklerini tanımlayabilir. | 2 | Sıcak iklim sebzelerinin (biber, bamya, domates, fasulye, hıyar, kavun, karpuz, kabak, patlıcan, tatlı mısır ve tatlı patates) morfolojik özelliklerini (kök, yaprak, çiçek, meyve, tohum vb.) öğrenir. | 3 | Bu gruba giren sebzelerin her birinin istediği iklim ve toprak şartları hakkında bir bilgi sahibi olur. | 4 | Ayrıca bu sebzelerin nasıl yetiştirildiği ve yetiştirilme sırasında yapılacak bakım işlerini (çapalama, sulama, gübreleme, mücadele vb.) öğrenir ve yapabilir. | 5 | Sıcak iklim sebze türlerinin hasat kriterlerinin ne olduğu ve hasadın nasıl yapıldığını öğrenir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Sıcak iklim sebze türleri ve bunların yetiştiriciliği ile ilgili temel ve genel prensiplerin verilmesi. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Sıcak iklim sebze türlerinin genel özellikleri | | | 2 | Biber (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 3 | Bamya (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 4 | Domates (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri) | | | 5 | Domates (Yetiştirme tekniği)
| | | 6 | Fasulye (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 7 | Hıyar (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Kavun (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 10 | Karpuz (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 11 | Kabak (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 12 | Patlıcan (Morfolojik özellikleri, iklim ve yetiştirme tekniği) | | | 13 | Tatlı Mısır (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 14 | Tatlı Patates (Morfolojik özellikleri, iklim istekleri ve yetiştirme tekniği) | | | 15 | Sıcak iklim sebze türlerinin hasat kriterleri ve hasat şekilleri | | | 16 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | 1.Günay A. 2006. Sebzecilik 1 ve 2.
2.Vural ve ark.2000. Kültür Sebzeleri. E.Ü.Z.F. Bahçe Bitkileri Bölümü-İZMİR
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 | Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|
|
|