Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
160701105110BAHÇE BİTKİLERİ ÜRETİM TEKNİĞİSeçmeli354
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrenciye Bahçe Bitkileri Üretim tekniği ile ilgili temel kavramların öğretilmesi, Bahçe Bitkilerinde temel üretim tekniklerinin neler olduğu ve nasıl yapıldığının öğretilmesi, Bazı meyve, Sebze ve asma üretim tekniklerinin anlatılarak uygulamalı olarak gösterilmesi
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doc. Dr. Mustafa Kenan Geçer
Öğrenme Çıktıları
1Bahçe Bitkilerinde üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi
2Sebze üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi
3Asma üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi
4organik, konvansiyonel ve modern tarımda üretim tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesi
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Öğrencilere; Meyve, Sebze ve asma üretim tekniklerinin verilmesi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Bitki büyüme hormonlarının meyvecilikte kullanımı
2Meyve ve sebzelerin insan sağlığına etkileri
3Gübreleme
4Malç
5Modern meyve yetiştiriciliğinin esasları
6Sebzelerde ticari hibrit geliştirmede kullanılan mekanizma ve metodlar
7Tohumlarda çimlenme ve uyarıcı etkiler, çimlenme ve ekolojik faktörler, tohumlarda canlılık testi
8Ara Sınav
9Asma anaçları ve bağcılık potansiyelleri. Türkiye’de Sebze Üretiminin Mevcut Durumu ve Üretimin Özellikleri
10Bitki büyüme hormonlarının meyvecilikte kullanımı (devam)
11Tropik meyveler
12Faydalı bakteriler
13Organik sebzeler
14Rakımın meyve yetiştiriciliğinde önemi ve etkileri
15Sebzelerde bazı genetik mühendisliği uygulamaları
16Asmalarda gen aktarımı. Dünyada ve Türkiye’de Domates Tarımına Genel Bir Bakış.
17Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Bahçe Bitkileri Yetiştirme Tekniği, Yazarlar: Hudson T. Hartman, Dale E. Kester, Çevirenler: Nurettin Kaşka, Muhsin Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 79, Ders Kitap No: 2 2.Genel Meyvecilik, R.Gerçekçioğlu, Ş. Bilginer, A. Soylu. Nobel Yayınları, s.480. 3.Meyve, Sebze, asma üretimi ile ilgili ders notları 4.Görsel kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)117
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11
ÖÇ1           
ÖÇ24          
ÖÇ3           
ÖÇ4           
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr