Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
0100100010FOOD PACKAGINGElective363
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
Bu dersin sonunda öğrenci • Ambalajın önemini kavrar ve temel kavramları açıklar. • Gıdaların ambalajlanmasında tüketici, üretici ve ticaret açısından beklentilerin neler olduğunu öğrenir. • Farklı ambalaj materyallerini kavrar. • Değiştirilmiş atmosfer ambalajlamayı öğrenir • Ambalaj tasarımlarında gerekli bilgileri öğrenir ve yapar • Ambalaj sanayindeki farklı kodlama sistemlerini, barkodları öğrenir Ambalaj materyalleri ile ilgili karşılaşabileceği problemlere çözüm önerebilir
Name of Lecturer(s)
Learning Outcomes
1I. Ambalajın önemini kavrar ve temel kavramları açıklar.
2II. Gıdaların ambalajlanmasında tüketici, üretici ve ticaret açısından beklentilerin neler olduğunu öğrenir.
3III. Metal malzemeleri öğrenir ve metal ambalajları kavrar
4IV. Cam malzemeyi öğrenir ve cam ambalajları kavrar
5V. Kağıt malzemeyi ve kağıt ambalajları kavrar
Mode of Delivery
Evening Education
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
cam, kağıt, metal plastik ambalaj malzemeleri, kağıt, plastik ambalaj malzemeleri, cam, kağıt, metal plastik ambalaj malzemeleri, metal plastik ambalaj malzemeleri • cam,
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Giriş
2Gıda Ambalajlama ve beklentiler
3Metal Malzeme ve Metal Ambalajlar
4Cam Ambalajlar
5Kağıt ve Kağıt Ambalajlar
6Plastikler ve Plastik Ambalajlar
7Plastikler ve Plastik Ambalajlar
8Ara Sınav
9Taşıma Ambalajlar
10Değiştirilmiş Atmosfer Ambalajlaması
11Akıllı Ambalajlar
12Ambalaj Tasarımı
13Merak Edilenler
14Merak Edilenler
15
16
Recommended or Required Reading
. Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması, Ege Üniv. Basımevi. Bornova/İzmir 2. Erdal, G. 2009. Etkili Ambalaj Tasarımı. Dora Yayınları:28. Dora Yayın Dağıtım Ltd. Şti. Bursa, s. 215. 3. Alpakın, L.F. 2007. Fleksibl Ambalajlar. Ambalaj Sanayicileri Derneği İktisadi İşletmesi, İstanbul. s. 98.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
SUM0
Language of Instruction
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Midterm Examination111
Final Examination111
Self Study13030
Individual Study for Mid term Examination12020
Individual Study for Final Examination12020
Homework11818
TOTAL WORKLOAD (hours)90
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
PO
11
PO
12
PO
13
PO
14
PO
15
LO1               
LO2               
LO3               
LO4               
LO5               
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr