Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
0100100021FERMENTED DAIRY PRODUCTS TECHNOLOGYElective474
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
The student will have knowledge about fermentation technology and process technology of fermented foods.
Name of Lecturer(s)
Learning Outcomes
1I. Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanır
2II. Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi sahibi olur.
3V. Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında fikir üretir.
4VI. Kefir üretimini öğrenir.
5VIII. Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamalarını öğrenmiş olur.
Mode of Delivery
Daytime Class
Prerequisites and co-requisities
None
Recommended Optional Programme Components
None
Course Contents
1 • Definition of fermentation, importance of fermented foods in our nutrition 2 • Raw materials of fermentation 3 • Microorganisms in fermentation 4 • Important metabolic pathways in fermentation 5 • Batch culture techniques and microbial growth in batch culture 6 • Continous culture techniques and microbial growth in continous culture 7 • Bioreactors 8 • Biyoreaktörler 9 • Malt beer process technology 10 • Distilled alcoholic drinks process technology 11 • Wine process technology 12 • Vinegar process technology 13 • Olive process technology 14 • Pickels process technology
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
2Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
3Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
4Süt ürünlerindeki fermantasyonları ve bunlara sebep olan mikroorganizmaları tanıtilacak.
5Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek.
6Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek.
7Yoğurt yapımındaki temel işlemler hakkında bilgi verilecek.
8Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek.
9Yoğurt üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ogretilecek.
10Kefir üretimini öğretilecek
11Kefir üretimini öğretilecek
12Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek
13Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek
14Fermentasyon yoluyla üretilen farklı süt ürünlerini tanır ve üretim aşamaları ogretilecek
Recommended or Required Reading
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
SUM0
SUM0
Language of Instruction
Work Placement(s)
None
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Midterm Examination111
Final Examination111
Self Study13030
Individual Study for Mid term Examination13030
Individual Study for Final Examination13030
Homework12828
TOTAL WORKLOAD (hours)120
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
PO
11
PO
12
PO
13
PO
14
PO
15
LO1               
LO2               
LO3               
LO4               
LO5               
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr