Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 3308002111 | ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ | Seçmeli | 1 | 2 | 7 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Burcu Ilgaz Yıldırım |
Öğrenme Çıktıları |
1 | 1. Ziyafet anlaşması yapmak | 2 | 1. Ziyafet anlaşması yapmak | 3 | 2. Ziyafet öncesi hazırlıklar yapmak | 4 | 2. Ziyafet öncesi hazırlıklar yapmak | 5 | 3. Ziyafet servisini yapmak | 6 | 3. Ziyafet servisini yapmak | 7 | 4. Outside catering organizasyonu yapmak | 8 | 4. Outside catering organizasyonu yapmak | 9 | 5. Outside catering destek hizmetlerini organize etmek | 10 | 5. Outside catering destek hizmetlerini organize etmek | 11 | 6. Müzik/ eğlence aktivitelerini organize etmek outside catering servisini yapmak | 12 | 6. Müzik/ eğlence aktivitelerini organize etmek outside catering servisini yapmak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
A.ZİYAFET MENÜSÜ
B.TALEPLERİ KABUL ETME
C.ZİYAFET SÖZLEŞMESİ
D.SUNUM HAZIRLAMA
E.ÜCRET TAHSİLİ
A. SALON YERLEŞİM PLANI
B.ZİYAFET PERSONELİ ORGANİZASYONU
C.TEKNİK DONANIM ve EKİPMAN
A.ZİYAFET SERVİSİ
B.İÇECEK SERVİSİ
A.CATERİNG ÇALIŞMA PLANI YAPILMASI VE KONTROL EDİLMESİ
B.CATERİNGDE KULLANILACAK ARAÇ GEREÇLER VE ÜRÜNLER
C. CATERİNGDE ÇALIŞACAK ELEMANLARI TEMİNİ
D. CATERİNG OPERASYONU YÖNETİMİ
E. CATERİNG MALZEMELERİNİ DEPOLAMAK
A.TEKNİK DONANIM ORGANİZASYONU
B.SUNUM VE ANİMASYON HİZMETLERİ
C.DEKORASYON İŞLEMLERİ
D.LOJİSTİK HİZMETLER
E.ÖDEME PLANI
A. Taleplerin değerlendirilmesi
B. Müzik grubunun organize edilmesi
A.YİYECEK SERVİSİ
B.İÇECEK SERVİSİ
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Menü oluşturmak
Talepleri kabul etmek
| | | 2 | Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak
Örnek sunum (Demo) hazırlamak
| | | 3 | Ücreti tahsil edilmesini sağlamak
Salon yerleşim planını yapmak
| | | 4 | Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak
Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek
| | | 5 | Yiyecek servisi yapmak
İçecek servisi yapmak
Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek
| | | 6 | Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri
Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek
| | | 7 | Catering operasyonunu Yönetmek
Gereçleri temizlemek/ Depolamak
temin etmek
| | | 8 | Catering de kullanılan ekipman, Araç ve
Teknik donanımı organize etmek
Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek
| | | 9 | Dekorasyon işlemlerini organize etmek
Lojistik hizmetlerini organize etmek
| | | 10 | Ödeme planını yapmak
İçecek servisi yapmak | | | 11 | Uygun müzik grubunu organize etmek
Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak
| | | 12 | Yiyecek servisi yapmak
İçecek servisi yapmak
| | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ders kitabı, yardımcı kitap ve diğer kaynaklar |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 5 | 70 |
Tartışma | 3 | 8 | 24 |
Alan Çalışması | 4 | 8 | 32 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | 5 | | 4 | | | | | | | | 5 | | ÖÇ2 | | | 5 | | 4 | | | | | | | | 4 | | ÖÇ3 | | | 5 | | 5 | | | | | | | | 4 | | ÖÇ4 | | | 5 | | 5 | | | | | | | | 4 | | ÖÇ5 | | | 5 | | 5 | | | | | | | | 3 | | ÖÇ6 | | | 5 | | 5 | | | | | | | | 5 | | ÖÇ7 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ12 | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|