Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
3308002111ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİSeçmeli127
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Burcu Ilgaz Yıldırım
Öğrenme Çıktıları
11. Ziyafet anlaşması yapmak
22. Ziyafet öncesi hazırlıklar yapmak
33. Ziyafet servisini yapmak
44. Outside catering organizasyonu yapmak
55. Outside catering destek hizmetlerini organize etmek
66. Müzik/ eğlence aktivitelerini organize etmek outside catering servisini yapmak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
A.ZİYAFET MENÜSÜ B.TALEPLERİ KABUL ETME C.ZİYAFET SÖZLEŞMESİ D.SUNUM HAZIRLAMA E.ÜCRET TAHSİLİ A. SALON YERLEŞİM PLANI B.ZİYAFET PERSONELİ ORGANİZASYONU C.TEKNİK DONANIM ve EKİPMAN A.ZİYAFET SERVİSİ B.İÇECEK SERVİSİ A.CATERİNG ÇALIŞMA PLANI YAPILMASI VE KONTROL EDİLMESİ B.CATERİNGDE KULLANILACAK ARAÇ GEREÇLER VE ÜRÜNLER C. CATERİNGDE ÇALIŞACAK ELEMANLARI TEMİNİ D. CATERİNG OPERASYONU YÖNETİMİ E. CATERİNG MALZEMELERİNİ DEPOLAMAK A.TEKNİK DONANIM ORGANİZASYONU B.SUNUM VE ANİMASYON HİZMETLERİ C.DEKORASYON İŞLEMLERİ D.LOJİSTİK HİZMETLER E.ÖDEME PLANI A. Taleplerin değerlendirilmesi B. Müzik grubunun organize edilmesi A.YİYECEK SERVİSİ B.İÇECEK SERVİSİ
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek
2Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak
3Ücreti tahsil edilmesini sağlamak Salon yerleşim planını yapmak
4Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek
5Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek
6Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek
7Catering operasyonunu Yönetmek Gereçleri temizlemek/ Depolamak temin etmek
8Catering de kullanılan ekipman, Araç ve Teknik donanımı organize etmek Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek
9Dekorasyon işlemlerini organize etmek Lojistik hizmetlerini organize etmek
10Ödeme planını yapmak İçecek servisi yapmak
11Uygun müzik grubunu organize etmek Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak
12Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak
13
14
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders kitabı, yardımcı kitap ve diğer kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14570
Tartışma3824
Alan Çalışması4832
Bireysel Çalışma14456
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma166
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)200
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ1  5 4       5 
ÖÇ2  5 4       4 
ÖÇ3  5 5       4 
ÖÇ4  5 5       4 
ÖÇ5  5 5       3 
ÖÇ6  5 5       5 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr