Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 3308004204 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-II | Seçmeli | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr.Gör. Burcu ILGAZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | İşletme prosedürlerine uygun kahvaltı servis metotların belirleyebilecektir /uygulayabilecektir | 2 | İşletme prosedürlerine uygun restaurantta uygulanacak servis metotlarını belirleyebilecektir/ uygulayabilecektir | 3 | İşletme prosedürlerine uygun banketin servis şeklini belirleyebilecektir/ uygulayabilecektir | 4 | İşletme prosedürlerine uygun kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak | 5 | İşletme prosedürlerine uygun Kahvaltı büfesini hazırlatmak | 6 | İşletme prosedürlerine uygun Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırmak | 7 | İşletmeprosedürlerine uygun Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak İşletme prosedürlerine uygun olarak sos araç-gereçlerini hazırlatabilecektir | 8 | İşletme prosedürlerine uygun olarak sos araç-gereçlerini hazırlatabilecektir | 9 | İşletme prosedürlerine uygun olarak soğuk ve sıcak başlangıçların servisini yaptırmak takip etmek. | 10 | konuk hakkında bilgi alır ve önhazırlıklar yapabilir, konuğu karşılar ve sipariş alır, servis akışını yönetebilir. | 11 | işletme prosedürlerine uygun olarak ana yemek ve salataların servisini yapmak/takip etmek | 12 | İşletme prosedürlerine uygun olarak peynir /tatlı/meyvelerin servisini yaptırmak/takip etmek. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
.KAHVALTI SERVİSİ
.RESTORANTTAKİ ULUSLAR ARASI SERVİS USÜLLERİ
.BARDAKİ SERVİS USÜLLERİ
.BANKET SERVİSİ
.KAHVALTI KUVERİ
.KAHVALTI BÜFESİ
.KAHVALTI ÇEŞİTLERİNİN SERVİSİ
KAHVALTI SERVİSİ KAPANIŞ İŞLEMLERİ
SOĞUK BAŞLANGIÇLARIN SERVİSİ
SICAK BAŞLANGIÇLARIN, HAMUR İŞLERİNİN, SALATALARIN, ANA YEMEKLERİN SERVİSİ
VİP KONUĞA ÖN HAZILIK, KARŞILANMASI,SİPARİŞ ALMA,SERVİS AKIŞINI YÖNETMEK. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | "Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak
Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak | X | | 2 | "Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak
Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak | X | | 3 | "kuveri Kahvaltı hazırlatmak
Kahvaltı büfesini hazırlatmak | X | | 4 | " Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak
Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak | X | | 5 | "araç-gereçlerini hazırlatmak
Özelliklerine göre Sos sos hazırlatmak | X | | 6 | Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
| X | | 7 | "sosbaşlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek | X | | 8 | "Hamur işlerinin Soğuk servisini yaptırtmak/takip etmek
Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek | X | | 9 | "Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek
Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek | X | | 10 | "Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek
Konuk hakkında bilgi almak | X | | 11 | Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek
Konuk hakkında bilgi almak | X | | 12 | Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek
Konuğu karşılamak | X | | 13 | Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek
Konuğu karşılamak
| X | | 14 | Memnuniyetini kontrol etmek | X | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yrd.Doç.Dr.Alptekin sökmen , Yiyecek içecek hizmetleri yönetimi ,detay yayıncılık ,2006.Ankara
Hocanın başka kaynaklardan toparladığı ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 5 | 70 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | 5 | 4 | 1 | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | 5 | 4 | 1 | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | 5 | 4 | 1 | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | 5 | 4 | 1 | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | | ÖÇ12 | | | | | 5 | 4 | 2 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|