Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
3308004204YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-IISeçmeli245
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör. Burcu ILGAZ
Öğrenme Çıktıları
1İşletme prosedürlerine uygun kahvaltı servis metotların belirleyebilecektir /uygulayabilecektir
2İşletme prosedürlerine uygun restaurantta uygulanacak servis metotlarını belirleyebilecektir/ uygulayabilecektir
3İşletme prosedürlerine uygun banketin servis şeklini belirleyebilecektir/ uygulayabilecektir
4 İşletme prosedürlerine uygun kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak
5İşletme prosedürlerine uygun Kahvaltı büfesini hazırlatmak
6İşletme prosedürlerine uygun Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırmak
7İşletmeprosedürlerine uygun Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak İşletme prosedürlerine uygun olarak sos araç-gereçlerini hazırlatabilecektir
8 İşletme prosedürlerine uygun olarak sos araç-gereçlerini hazırlatabilecektir
9İşletme prosedürlerine uygun olarak soğuk ve sıcak başlangıçların servisini yaptırmak takip etmek.
10konuk hakkında bilgi alır ve önhazırlıklar yapabilir, konuğu karşılar ve sipariş alır, servis akışını yönetebilir.
11işletme prosedürlerine uygun olarak ana yemek ve salataların servisini yapmak/takip etmek
12İşletme prosedürlerine uygun olarak peynir /tatlı/meyvelerin servisini yaptırmak/takip etmek.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
.KAHVALTI SERVİSİ .RESTORANTTAKİ ULUSLAR ARASI SERVİS USÜLLERİ .BARDAKİ SERVİS USÜLLERİ .BANKET SERVİSİ .KAHVALTI KUVERİ .KAHVALTI BÜFESİ .KAHVALTI ÇEŞİTLERİNİN SERVİSİ KAHVALTI SERVİSİ KAPANIŞ İŞLEMLERİ SOĞUK BAŞLANGIÇLARIN SERVİSİ SICAK BAŞLANGIÇLARIN, HAMUR İŞLERİNİN, SALATALARIN, ANA YEMEKLERİN SERVİSİ VİP KONUĞA ÖN HAZILIK, KARŞILANMASI,SİPARİŞ ALMA,SERVİS AKIŞINI YÖNETMEK.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1"Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamakX
2"Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamakX
3"kuveri Kahvaltı hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmakX
4" Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak X
5"araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre Sos sos hazırlatmakX
6 Sos servisini yaptırtmak/takip etmek X
7"sosbaşlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmekX
8"Hamur işlerinin Soğuk servisini yaptırtmak/takip etmek Salataların servisini yaptırtmak/takip etmekX
9"Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmekX
10"Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almakX
11Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almakX
12Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamakX
13Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak X
14Memnuniyetini kontrol etmekX
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Yrd.Doç.Dr.Alptekin sökmen , Yiyecek içecek hizmetleri yönetimi ,detay yayıncılık ,2006.Ankara Hocanın başka kaynaklardan toparladığı ders notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14570
Bireysel Çalışma14570
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma166
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)153
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ1    541       
ÖÇ2    541       
ÖÇ3    541       
ÖÇ4    541       
ÖÇ5    542       
ÖÇ6    542       
ÖÇ7    542       
ÖÇ8    542       
ÖÇ9    542       
ÖÇ10    542       
ÖÇ11    542       
ÖÇ12    542       
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr