Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 3308001103 | MENÜ PLANLAMA | Seçmeli | 1 | 1 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Menü ön hazırlıkları yapabilecektir | 2 | Menü ön hazırlıkları yapabilecektir | 3 | Yemeklerin reçetelerini oluşturabilecektir | 4 | Yemeklerin reçetelerini oluşturabilecektir | 5 | İçecek menüleri oluşturabilecektir | 6 | İçecek menüleri oluşturabilecektir | 7 | Özel menüleri oluşturabilecektir | 8 | Özel menüleri oluşturabilecektir | 9 | .Porsiyon maliyetlerini hesaplayabilecektir | 10 | .Porsiyon maliyetlerini hesaplayabilecektir | 11 | .Satış fiyatını oluşturabilecektir | 12 | .Satış fiyatını oluşturabilecektir | 13 | .Menu kartı hazırlamak için Ön hazırlıkları yapabilecektir | 14 | .Menu kartı hazırlamak için Ön hazırlıkları yapabilecektir | 15 | .Menü kartlarını hazırlayabilecektir | 16 | .Menü kartlarını hazırlayabilecektir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
MENÜ ÖN HAZIRLIKLARI YAPILMASI
YEMEKLERİN REÇETELERİNİ OLUŞTURMAK
İÇECEK MENÜLERİ OLUŞTURMAK
ÖZEL MENÜLERİ OLUŞTURMAK
ÜRÜN PORSİYON MALİYETİNİ HESAPLAMA
. SATIŞ FİYATINI OLUŞTURMA
MENÜ KARTI ÖN HAZIRLIĞI
MENÜ KARTLARI HAZIRLAMAK |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Menü ön hazırlıkları Yapılması | X | | 2 | Yemekleri reçeteleri oluşturmak | X | | 3 | İçecek menüleri oluşturmak | X | | 4 | İçecek menüleri oluşturmak | X | | 5 | İçecek menüleri oluşturmak oluşturmak
| X | | 6 | Özel menüleri oluşturmak | X | | 7 | Porsiyon maliyetlerini hesaplamak | X | | 8 | Porsiyon maliyetlerini hesaplamak | X | | 9 | Satış fiyatını oluşturmak | X | | 10 | Ön hazırlıkları yapmak | X | | 11 | Menü kartlarını hazırlamak | X | | 12 | Menü kartlarını hazırlamak | X | | 13 | Menü kartlarını hazırlamak
| X | | 14 | Menü kartlarını hazırlamak | X | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Türkan ,Kemal , Turizmde Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama ,detay yayıncılık
Hocanın farklı kaynaklardan ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | 2 | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ12 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ13 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ14 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ15 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ16 | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|