Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 3311002103 | GİRİŞİMCİLİK | Elective | 1 | 2 | 2 |
|
Level of Course Unit |
Short Cycle |
Objectives of the Course |
Girişimcinin ortaya çıkışını ve girişimcinin iş yaşamında başarılı olmasını sağlamak |
Name of Lecturer(s) |
Öğr.Gör.Murat YILMAZ |
Learning Outcomes |
1 | Girişimcinin ortaya çıkışını ve girişimcinin iş yaşamında başarılı olma yöntemlerini kavrayabilme. 3.Küçük işletmelerin kuruluş şekillerini ve yönetimini kavrayabilme. | 2 | Küçük İşletmeleri ve ekonomideki rollerini kavrayabilme | 3 | Küçük işletmelerin kuruluş şekillerini ve yönetimini kavrayabilme. |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
İşletme Kavramı ve İşletmenin Tarihsel Gelişimi
İşletmelerin Kuruluş Süreci
İşletmelerin Türleri ve Sınıflandırılması
İşletmenin Hukuksal Yapısı ve Çevresi
İşletmenin Amaçları ve Yönetim Fonksiyonları
Temel İşletme Fonksiyonları
Girişimcilik Kavramı ve Ortaya Çıkışı
Girişimcilikte Başarı Faktörleri Başarısızlık Nedenleri
KOBİ’ler ve KOBİ’lerin Ortak Özellikleri
KOBİ’lerin Ekonomik ve Sosyal Sisteme Katkıları, Avantajları ve Dezavantajları
Küçük İşletmelere Finansman Kolaylığı Sağlayan kuruluşlar ve Risk Sermayesi
Küçük İşletmelerin Sorunları ve Çözüm Yolları
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Girişimcilik Kavramı ve Ortaya Çıkışı
| | | 2 | Girişimciliğin Önemi ve Nasıl Girişimci Olunur
| | | 3 | Türkiye’de Girişimci Olma Şekilleri
| | | 4 | Girişimcilerin Başarı ve Başarısızlık Nedenleri
| | | 5 | İş Fikirleri Üretmenin Önemi ve Girişimcilik Politikaları
| | | 6 |
Risk Sermayesi ve Türkiye’deki Uygulamaları
| | | 7 | Girişimcilik Kültürü
| | | 8 |
Küçük İşletmeler ve Ekonomik ve Sosyal Sisteme Katkıları
| | | 9 | Küçük İşletmelerin Kuruluş Süreci
| | | 10 | Küçük İşletmelerde Yönetim Stratejileri
| | | 11 | Küçük İşletmelerde Pazarlama Stratejileri
| | | 12 | Küçük İşletmelerde Üretim Stratejileri
| | | 13 | Küçük İşletmelerde Finansman Stratejileri
| | | 14 | Küçük İşletmelerin Sorunları ve Çözüm Yolları
| | |
|
Recommended or Required Reading |
1.Hasan TUTAR;Orhan KÜÇÜK, Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi,
2.Tamer MÜFTÜOĞLU, Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler KOBİ’ler, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar, No:10, Turhan Kitapevi Ya., Ankara, 1998
3.Mahmut TEKİN, Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi, Ankara, 2003
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | |
Ara Sınav | 1 | 100 | SUM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | SUM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | SUM | 100 |
| Language of Instruction | Türkçe | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|