Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
204411004205YÜZEYSEL TASARIM - IISeçmeli244
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Yüzey, form ve tasarım aşamalarını tamamlayarak uygun yüzeylere seramik yapabilir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Dr. Elçin TELLİ
Öğrenme Çıktıları
1Yüzey biçim ilişkilerini kurgulaya bilecek ve sorgulayabilecektir. Yüzeyi ve biçimi tanımlar ve kurgular Kare, daire, üçgeni görsel dil içinde tanımlar ve kompozisyon içinde kullanır. Elemanter sistem ile yüzey biçim ilişkileri geliştirir. Görsel dil içinde ritmi kullanabilecektir. Düzenli ve serbest ritmi kompozisyon içinde kullanır. Tekrara dayalı kompozisyonlar geliştirir. Tasarım kurallarını etüde bağlı kompozisyonlar geliştirerek kullanabilecektir. Işık ve gölgeyi kompozisyonlarında kullanır. Zıtlık ve denge kavramlarını tanımlar ve kullanır. Etüde bağlı özgün kompozisyonlar geliştirir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yoktur.
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
1. Haftalar Yüzey Biçim İlişkileri, Form-Fon İlişkileri, Formun ve Fonun Tanımı. 2. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Karenin Tanımı ve Kompozisyon. 3. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Üçgenin Tanımı ve Kompozisyon İçindeki Etkisi. 4. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Üçgenin Tanımı ve Kompozisyon İçindeki Etkisi. 5. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Elemanter Sistem ile Yüzeyin Düzenlenmesi. 6. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Ritim Ve Tekrar. 7. Haftalar Form-Fon Iliskileri Etüde Bagli Tasarim Kurallari form 8. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Işık - gölge çalışması. 9. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Zıtlık ve Tasarıma Etkisi. 10. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Zıtlık ve Denge. 11. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Tasarım ve form. 12. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Tasarım ve form. 13. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Tasarım ve form. 14. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Değerlendirme.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
11. Haftalar Yüzey Biçim İlişkileri, Form-Fon İlişkileri, Formun ve Fonun Tanımı. 2. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Karenin Tanımı ve Kompozisyon. 3. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Üçgenin Tanımı ve Kompozisyon İçindeki Etkisi. 4. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Üçgenin Tanımı ve Kompozisyon İçindeki Etkisi. 5. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Elemanter Sistem ile Yüzeyin Düzenlenmesi. 6. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Ritim Ve Tekrar. 7. Haftalar Form-Fon Iliskileri Etüde Bagli Tasarim Kurallari form 8. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Işık - gölge çalışması. 9. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Zıtlık ve Tasarıma Etkisi. 10. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Zıtlık ve Denge. 11. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Tasarım ve form. 12. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Tasarım ve form. 13. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Tasarım ve form. 14. Haftalar Form-Fon İlişkileri. Değerlendirme.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav144
Final Sınavı144
Derse Katılım14040
Bireysel Çalışma13030
Ev Ödevi13030
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)108
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
ÖÇ1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr