Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
213318004104TÜRK MUTFAĞI-IISeçmeli244
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürünü öğretmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Betül TAN
Öğrenme Çıktıları
1Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri hazırlamayı öğrenmek.
2Türk mutfağının zenginliklerini öğrenmek.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Türk mutfağına özgü çorbalar
2Türk mutfağına özgü kebaplarMutfak uygulaması
3Türk mutfağına özgü sebze yemekleriMutfak uygulaması
4Türk mutfağına özgü yumurta yemekleriMutfak uygulaması
5Türk mutfağına özgü pilavlarMutfak Uygulaması
6Türk mutfağına özgü dolmalarMutfak uygulaması
7Ara sınav
8Türk mutfağına özgü hamur işleriMutfak uygulaması
9Türk mutfağına ait şerbetlerMutfak uygulaması
10Türk mutfağına ait kompostolarMutfak uygulaması
11Türkiye'nin farklı bölgelerine ait yemeklerin hazırlanması
12Türkiye'ye ait farklı yemeklerin hazırlanması
13Türkiye'ye ait farklı yemeklerin hazırlanması
14Yıl sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım7856
Uygulama/Pratik7856
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)114
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ145544334     
ÖÇ245554334     
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr