Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318004104 | TÜRK MUTFAĞI-II | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürünü öğretmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Betül TAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri hazırlamayı öğrenmek. | 2 | Türk mutfağının zenginliklerini öğrenmek. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Türk mutfağına özgü çorbalar | | | 2 | Türk mutfağına özgü kebaplar | Mutfak uygulaması | | 3 | Türk mutfağına özgü sebze yemekleri | Mutfak uygulaması | | 4 | Türk mutfağına özgü yumurta yemekleri | Mutfak uygulaması | | 5 | Türk mutfağına özgü pilavlar | Mutfak Uygulaması | | 6 | Türk mutfağına özgü dolmalar | Mutfak uygulaması | | 7 | Ara sınav | | | 8 | Türk mutfağına özgü hamur işleri | Mutfak uygulaması | | 9 | Türk mutfağına ait şerbetler | Mutfak uygulaması | | 10 | Türk mutfağına ait kompostolar | Mutfak uygulaması | | 11 | Türkiye'nin farklı bölgelerine ait yemeklerin hazırlanması | | | 12 | | Türkiye'ye ait farklı yemeklerin hazırlanması | | 13 | | Türkiye'ye ait farklı yemeklerin hazırlanması | | 14 | Yıl sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 7 | 8 | 56 |
Uygulama/Pratik | 7 | 8 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|