Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
183318003107YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİSeçmeli233
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin işleyişi hakkında bilgi ve beceri kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Uğur PARLAK
Öğrenme Çıktıları
1Yiyecek içecek işletmelerinin yönetim yapısını kavrayabilecektir.
2Beslenmedeki temel bilgileri kavrayabilecektir
3Mutfak planlaması yapma becerisi kazanabilecektir
4Servis planlaması becerisini kazanabilecektir.
5Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolünü kavrayabilecektir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi, sınıfları ve işletmeye açılmaları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri ve seçimi Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yatırım maliyetleri Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin finansmanı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin rantabilite hesapları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin organizasyon yapısı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim fonksiyonları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde mönü ve servis Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde hijyen ve sanitasyon Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu Yiyecek içecek döngüsü Yiyecek içecek maliyet kontrolü
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi ve sınıfları
2Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri ve seçimi
3Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yatırım maliyetleri
4Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin finansmanı
5Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin rantabilite hesapları
6Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin organizasyon yapısı
7Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi
8Ara Sınav / Uygulama veya Konu Tekrarı
9Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim fonksiyonları
10Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde mönü ve servis
11Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde hijyen ve sanitasyon
12Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu
13Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu
14Yiyecek içecek döngüsü
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINILARI YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav12828
Final Sınavı22856
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)84
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ14            
ÖÇ24            
ÖÇ34            
ÖÇ44            
ÖÇ54            
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr