Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | TBG-101 | ScIence educatIon ethIcs | Compulsory | 1 | 1 | 6 |
|
Level of Course Unit |
Second Cycle |
Objectives of the Course |
Öncelikle temel sensör kavramı, sonrasında da biyosensörler hakkında temel bilgi sahibi olma,
Biyosensörlerin temel bileşenleri ve onların mekanizma içerisindeki görevlerini kavrama,
Enzimlerin temel yapı ve bileşenleri, ayrıca biyolojik proseslerdeki rollerini anlama,
Biyoalgılayıcı olarak en yaygın olarak kullanılan enzimlerin, elektrokimyasal dönüştürücülerle kombinasyonu sonucu oluşan biyosensörlerin mekanizmaları ve çeşitli alanlarda kullanılmalarından örnekler.
Çeşitli biyosensörlerden elde edilmiş örneklere ait dataların değerlendirilmesi, yorumlanması ve bilgi işleme
|
Name of Lecturer(s) |
Dr. Öğr. Üyesi Bahri GÜR |
Learning Outcomes |
1 | Sensör ve biyosensör kavramını açıklayabilecek. kanizmaları kavrayacak. | 2 | Bir biyosensörün temel bileşenleri ve bunların işleyiş mekanizmaları kavrayacak. | 3 | Enzimlerin kimyasal reaksiyonlarda ve analitik kimyada yaygın olarak kullanılma nedenleri ve uygulamalarını öğrenecek. | 4 | Değişik biyosensörlerin yapılarını ve çalışma prensiplerini kavrayacak | 5 | Biyosensörlerin farklı alanlarda kullanımlarından örnek uygulamalar yapacak |
|
Mode of Delivery |
Daytime Class |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Sensör ve biyosensör tanımlamaları, aralarındaki farklılıklar | 3 | | 2 | Biyosensörlerin özellikleri ve temel bileşenleri, Biyoalgılayıcılar ve dönüştürücüler
| 3 | | 3 | Enzim Sensörler, Enzimlerin genel özellikleri, tipleri ve katalizdeki rolleri
| 3 | | 4 | Çeşitli örnekler - I
| 3 | | 5 | Potansiyometrik enzim elektrotlar
Çeşitli örnekler - II
| 3 | | 6 | Tersinir ve tersinmez inhibitör özellikte enzim elektrotlar | 3 | | 7 | Amperometrik enzim elektrotlar | 3 | | 8 | Çeşitli örnekler - III | 3 | | 9 | Optik Enzim Sensörler,, Arasınav | 4 | | 10 | Yarı-iletken enzim sensörler | 3 | | 11 | Piezoelektrik enzim sensörler | 3 | | 12 | Termal Enzim Sensörler | 3 | | 13 | Biyosensörlerin hazırlanış ve fabrikasyon metotları, | 3 | | 14 | Biyosensörlerin tıp, gıda endüstrisi, çevre koruma ve askeri amaçlarda kullanımı | 3 | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Recommended or Required Reading |
TRAN MINH CANH, BIOSENSORS, CHAPMAN ve HALL,2003.
2 Cooper, M.A.Label-free Biosensors, Cambridge University Pres, 2009.
3 Rasoly, A. Biosensors and Biodetection, Humana Pres Inc., 2009
4 Chaplin, M.F. Buche, C.,Enzyme Technology, Cambridge University Pres, 1990.
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | |
Midterm Examination | 1 | 10 | Attending Lectures | 14 | 10 | Practice | 4 | 5 | Laboratory | 2 | 5 | Problem Solving | 5 | 10 | Discussion | 7 | 5 | Experiment | 0 | 0 | Brain Storming | 5 | 5 | Criticising Paper | 7 | 5 | Self Study | 14 | 5 | Individual Study for Homework Problems | 7 | 5 | Individual Study for Mid term Examination | 1 | 10 | Individual Study for Final Examination | 1 | 20 | Oral Examination | 0 | 0 | Homework | 6 | 5 | SUM | 100 | |
Final Examination | 1 | 50 | Individual Study for Final Examination | 1 | 50 | SUM | 100 | Term (or Year) Learning Activities | 50 | End Of Term (or Year) Learning Activities | 50 | SUM | 100 |
| Language of Instruction | Turkish | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 2 | 2 |
Makeup Examination | 1 | 2 | 2 |
Attending Lectures | 14 | 3 | 42 |
Practice | 4 | 1 | 4 |
Problem Solving | 5 | 1 | 5 |
Discussion | 5 | 1 | 5 |
Question-Answer | 6 | 1 | 6 |
Brain Storming | 4 | 1 | 4 |
Criticising Paper | 6 | 1 | 6 |
Self Study | 14 | 1 | 14 |
Individual Study for Homework Problems | 7 | 1 | 7 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 5 | 5 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 10 | 10 |
Homework | 6 | 5 | 30 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
|
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|