Description of Individual Course Units
Course Unit CodeCourse Unit TitleType of Course UnitYear of StudySemesterNumber of ECTS Credits
TBG-101ScIence educatIon ethIcsCompulsory116
Level of Course Unit
Second Cycle
Objectives of the Course
Öncelikle temel sensör kavramı, sonrasında da biyosensörler hakkında temel bilgi sahibi olma, Biyosensörlerin temel bileşenleri ve onların mekanizma içerisindeki görevlerini kavrama, Enzimlerin temel yapı ve bileşenleri, ayrıca biyolojik proseslerdeki rollerini anlama, Biyoalgılayıcı olarak en yaygın olarak kullanılan enzimlerin, elektrokimyasal dönüştürücülerle kombinasyonu sonucu oluşan biyosensörlerin mekanizmaları ve çeşitli alanlarda kullanılmalarından örnekler. Çeşitli biyosensörlerden elde edilmiş örneklere ait dataların değerlendirilmesi, yorumlanması ve bilgi işleme
Name of Lecturer(s)
Dr. Öğr. Üyesi Bahri GÜR
Learning Outcomes
1Sensör ve biyosensör kavramını açıklayabilecek. kanizmaları kavrayacak.
2Bir biyosensörün temel bileşenleri ve bunların işleyiş mekanizmaları kavrayacak.
3Enzimlerin kimyasal reaksiyonlarda ve analitik kimyada yaygın olarak kullanılma nedenleri ve uygulamalarını öğrenecek.
4Değişik biyosensörlerin yapılarını ve çalışma prensiplerini kavrayacak
5Biyosensörlerin farklı alanlarda kullanımlarından örnek uygulamalar yapacak
Mode of Delivery
Daytime Class
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Sensör ve biyosensör tanımlamaları, aralarındaki farklılıklar 3
2Biyosensörlerin özellikleri ve temel bileşenleri, Biyoalgılayıcılar ve dönüştürücüler 3
3Enzim Sensörler, Enzimlerin genel özellikleri, tipleri ve katalizdeki rolleri 3
4Çeşitli örnekler - I 3
5Potansiyometrik enzim elektrotlar Çeşitli örnekler - II 3
6Tersinir ve tersinmez inhibitör özellikte enzim elektrotlar3
7Amperometrik enzim elektrotlar3
8Çeşitli örnekler - III 3
9Optik Enzim Sensörler,, Arasınav 4
10Yarı-iletken enzim sensörler 3
11Piezoelektrik enzim sensörler3
12Termal Enzim Sensörler 3
13Biyosensörlerin hazırlanış ve fabrikasyon metotları,3
14Biyosensörlerin tıp, gıda endüstrisi, çevre koruma ve askeri amaçlarda kullanımı3
15
16
Recommended or Required Reading
TRAN MINH CANH, BIOSENSORS, CHAPMAN ve HALL,2003. 2 Cooper, M.A.Label-free Biosensors, Cambridge University Pres, 2009. 3 Rasoly, A. Biosensors and Biodetection, Humana Pres Inc., 2009 4 Chaplin, M.F. Buche, C.,Enzyme Technology, Cambridge University Pres, 1990.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Midterm Examination110
Attending Lectures1410
Practice45
Laboratory25
Problem Solving510
Discussion75
Experiment00
Brain Storming55
Criticising Paper75
Self Study145
Individual Study for Homework Problems75
Individual Study for Mid term Examination110
Individual Study for Final Examination120
Oral Examination00
Homework65
SUM100
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Final Examination150
Individual Study for Final Examination150
SUM100
Term (or Year) Learning Activities50
End Of Term (or Year) Learning Activities50
SUM100
Language of Instruction
Turkish
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Midterm Examination111
Final Examination122
Makeup Examination122
Attending Lectures14342
Practice414
Problem Solving515
Discussion515
Question-Answer616
Brain Storming414
Criticising Paper616
Self Study14114
Individual Study for Homework Problems717
Individual Study for Mid term Examination155
Individual Study for Final Examination11010
Homework6530
TOTAL WORKLOAD (hours)143
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes
PO
1
PO
2
PO
3
PO
4
PO
5
PO
6
PO
7
PO
8
PO
9
PO
10
PO
11
PO
12
PO
13
LO1             
LO2             
LO3             
LO4             
LO5             
* Contribution Level : 1 Very low 2 Low 3 Medium 4 High 5 Very High
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr