Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 170500106103 | ORGANİK TARIM UYGULAMALARI - II | Zorunlu | 3 | 6 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Organik tarımda gübreleme, ekim nöbeti, sulama, tarımsal savaş, hasat ve diğer tarım yöntemleri ile farklılıkları hakkında bilgi sunarak organik bitki, hayvancılık ve su ürünleri yetiştiriciliği teorik bilgilerin uygulamada nasıl yapılabileceğini göstermek amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mine KÖKTÜRK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Organik tarımda gübreleme, ekim nöbeti, sulama, tarımsal savaş, hasat ve diğer tarım yöntemleri ile farklılıkları hakkında bilgiye sahip olur | 2 | Organik tarım uygulama becerisine sahip olur. | 3 | Organik tarım işletmelerinde işletme planlaması yapar | 4 | Organik hayvan ve su ürünleri yetiştiriciliği uygulamalarını yapar | 5 | Organik bitki yetiştiriciliği uygulamalarını yapar |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Bu ders için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Organik gübreler ve önemi | | | 2 | Organik tarımda kompost, toprak işleme ve ekim nöbeti uygulamaları | Organik tarımda kompost, toprak işleme ve ekim nöbeti uygulamaları | | 3 | Organik tarımda sulama, mekanizasyon ve tarımsal savaş uygulamaları | Organik tarımda sulama, mekanizasyon ve tarımsal savaş uygulamaları | | 4 | Organik tarımda işletme planlaması | | | 5 | Organik ürünlerin hasadı ve pazara hazırlanması uygulamaları | Organik ürünlerin hasadı ve pazara hazırlanması uygulamaları | | 6 | Organik tarımın diğer tarım yöntemleri ile uygulamalarının karşılaştırılması | | | 7 | Ara Sınav | | | 8 | Organik koyun ve keçi yetiştiriciliği uygulamaları | Organik koyun ve keçi yetiştiriciliği uygulamaları | | 9 | Organik arıcılık uygulamaları | Organik arıcılık uygulamaları | | 10 | Organik et ve süt sığır yetiştiriciliği uygulamaları | Organik et ve süt sığır yetiştiriciliği uygulamaları | | 11 | Organik hayvansal üretimde kanatlı yetiştiriciliği uygulamaları | | | 12 | Organik balık yetiştiriciliği (Deniz balıkları) uygulamaları | | | 13 | Organik tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği uygulamaları | Organik tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği uygulamaları | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 2 | 10 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 3 | 4 | 2 | 5 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 4 | 5 | 2 | 4 | 2 | 5 | 3 | 5 | 2 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 5 | ÖÇ5 | 4 | 5 | 2 | 4 | 2 | 5 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|