Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0100102201 | GENEL KİMYA - II | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda mühendisliğinin ilerleyen sınıflarına hazırlamak amacıyla öğrencileri belirli bir kimya bilgisi derecesine getirmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr.Ögr.Üyesi Elif Duygu KAYA |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Öğrenciler Gıda Mühendisliği Bölümü için temel kimya bilgilerini öğrenir | 2 | Kimyasal olayları kağıt üzerinde yazılan tepkimelerle açıklar | 3 | Çözelitlerin özelliklerini ve tepkime kinetiğini değerlendirir | 4 | Kİmyasal Denge olayını tanımlar ve denge sabitini hesaplamalarda kullanır | 5 | Asit ve bazların özelliklerini bilir, pH ölçeğini anlar, Asit baz titrasyonlarını anlar |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Moleküller arası kuvvetler, çözeltiler ve çözeltilerin hazırlanmaları, Reaksiyon hızları, hız yasaları, hız sabiti ve tepkime dercesinin belirlenmesi, kimyasal denge, asit ve bazlar, |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Moleküllerarası Kuvvetler, Sıvılar ve Katılar: Faz Değişimleri, Sıvıların Buhar Basıncı, Faz Diyagramları | yok | yok | 2 | Çözeltilerin Fiziksel özellikleri, Derişim Birimleri, Buhar Basınçları, Koligatif Özellikler. | yok | yok | 3 | Kimyasal kinetik,tepkime hızlarının belirlenmesi | yok | yok | 4 | Kimyasal Kinetik, tepkime hızına etki eden faktörler | yok | yok | 5 | Kimyasal Denge, Le Chatelier Kuralı | yok | yok | 6 | Kimyasal Denge Problemleri | yok | yok | 7 | Asitler ve Bazlar: pH, Asit Baz Kuvveti, Zayıf Asit ve Bazlar | yok | yok | 8 | Asitler ve Bazlar: Tuzların, Oksitlerin ve Hidroksitlerin Asit Baz Özellikleri, Lewis Asit ve Bazları | yok | yok | 9 | Entropi | yok | yok | 10 | Serbest Enerji ve Denge | yok | yok | 11 | Yükseltgenme İndirgenme ve elektrokimya | yok | yok | 12 | Yükseltgenme İndirgenme ve Elektrokimya: | yok | yok | 13 | Canlıların Kimyası | yok | yok | 14 | Konu tekrarı | yok | yok |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
General Chemistry: Principles and Modern Applications, 11th Edition, Ralph H. Petrucci, F. Geoffrey Herring, Jeffry D. Madura, Carey Bissonnette
Atkin-Jones, Temel Kimya-I, II |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Beyin Fırtınası | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 10 | 2 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ2 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | ÖÇ4 | 4 | 4 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|