Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 9900001032 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere; Gıdaların bileşimi, gıdaların ambalajlanması ve depolanması, tahıl, süt, et, meyve, sebze ve bitkisel yağ teknolojisi ve bazı ürünleri ile ilgili genel bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıdaların bileşimi ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir | 2 | Tahıl teknolojisi ve bazı ürünleri ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir | 3 | Süt teknolojisi ve bazı ürünleri ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir | 4 | Et teknolojisi ve bazı ürünleri ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir | 5 | Meyve, sebze teknolojisi ve bazı ürünleri ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir | 6 | Bitkisel yağ teknolojisi ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir | 7 | Gıdaların ambalajlanması ve depolanması ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklayabilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
TEORİK VE UYGULAMA |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıdaların Bileşimi | | | 2 | Gıdaların Bileşimi | | | 3 | Tahıl Teknolojisi | | | 4 | Tahıl Teknolojisi | | | 5 | Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi | | | 6 | Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi | | | 7 | Et ve Et Ürünleri Teknolojisi | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Et ve Et Ürünleri Teknolojisi | | | 10 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | | | 11 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | | | 12 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | | | 13 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | | | 14 | Gıdaların Ambalajlanması ve Depolanması | | | 15 | Gıdaların Ambalajlanması ve Depolanması | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1.Zeki Ertugay, Ahmet Kurt, Adem Elgün ve H. Yusuf Gökalp (1994 ). Gıda Bilimi ve Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü. ERZURUM
2.1- Adem Elgün ve Zeki Etugay (1992). Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları. ERZURUM. 2- Et ve Et Ürünleri İşleme Mühendisliği (1994). Hüsnü Yusuf Gökalp, Mükerrem Kayay ve Ömer Zorba.Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları. ERZURUM. 3- Bekir Cemeroğlu, Feryal Karadeniz ve Mehmet Özkan (2003).3 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Anakara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıdav Mühendisliği Bölümü. ANKARA 4- Süt Teknolojisi (2007).Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Yayın No: 1560, Ders Kitabı: 513 (Editör: Prof. Dr. Atilla YETİŞEMİYE).
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 2 | | | | | | ÖÇ2 | | | | | 2 | | | ÖÇ3 | | | 1 | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | 3 | | | | ÖÇ6 | | | | | | 1 | | ÖÇ7 | | | | | 3 | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|