Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 9900001030 | GENEL SU ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Ziraat Fakültesi öğrencilerine su ürünleri yetiştiriciliğinin temel prensiplerini öğretmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Su ürünleri yetiştiriciliği hakkında temel kavramları bilir | 2 | Gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği hakkında temel bilgileri bilir | 3 | Sazan yetiştiriciliği hakkında temel bilgileri bilir. | 4 | Çipura yetiştiriciliği hakkında temel bilgileri bilir. | 5 | Deniz levreği yetiştiriciliği hakkında temel temel bilgileri bilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği hakkında temel bilgiler.
Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_1.
Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_2.
Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_3.
Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_4.
Sazan Yetiştiriciliği_1.
Sazan Yetiştiriciliği_2.
Sazan Yetiştiriciliği_3.
Çipura Yetiştiriciliği_1.
Çipura Yetiştiriciliği_2.
Çipura Yetiştiriciliği_3.
Deniz Levreği Yetiştiriciliği_1.
Deniz Levreği Yetiştiriciliği_2.
Deniz Levreği Yetiştiriciliği_3.
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği hakkında temel bilgiler.
| | | 2 | Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_1.
| | | 3 | Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_2.
| | | 4 | Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_3.
| | | 5 | Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği_4.
| | | 6 | Sazan Yetiştiriciliği_1.
| | | 7 | Sazan Yetiştiriciliği_2.
| | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Sazan Yetiştiriciliği_3.
| | | 10 | Çipura Yetiştiriciliği_1.
| | | 11 | Çipura Yetiştiriciliği_2.
| | | 12 | Çipura Yetiştiriciliği_3.
| | | 13 | Deniz Levreği Yetiştiriciliği_1.
| | | 14 | Deniz Levreği Yetiştiriciliği_2.
| | | 15 | Deniz Levreği Yetiştiriciliği_3. | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Hüseyin Alpbaz, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Ege Ünv. Yayınları, 1996.
Sıtkı Aras ve ark., Kültür Balıkçılığının Temel Esasları, Atatürk Ünv. Yayınları, 1996. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | 2 | | | | | ÖÇ2 | | | | | 1 | | | ÖÇ3 | | 3 | | | | | | ÖÇ4 | | | | 5 | | | | ÖÇ5 | | | | | | 1 | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|