Description of Individual Course Units
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYear of StudyYarıyılAKTS
9900001101GENEL MİKROBİYOLOJİZorunlu235
Level of Course Unit
First Cycle
Objectives of the Course
Mikroorganizmaların önemini, gruplarını ve genel özelliklerini, üretilme ortamlarını, kontrol altına nasıl alınabileceklerini, mikrobiyoloji laboratuvarında uyulacak kuralları, alet ve ekipmanları, analiz öncesi hazırlık ve sonrası işlemleri, ekim ve sayım yöntemlerini, grup, cins veya tür bakımından mikroorganizmaların tanımlanmalarını temel düzeyde kavratmak
Name of Lecturer(s)
Learning Outcomes
1Mikrobiyolojinin konularını ve bölümlerini açıklayabime
2Mikroorganizma gruplarını ve genel özelliklerini açıklayabime
3Beslenme durumuna göre mikroorganizmaları gruplandırıp besin isteklerini açıklayabime
4Mikroorganizma gruplarının üretildiği ortamları bilme ve hazırlayabilme
5Mikroorganizma genetiğini açıklayabilme
Mode of Delivery
Birinci Öğretim
Prerequisites and co-requisities
Yok
Recommended Optional Programme Components
Yok
Course Contents
Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, mikrobiyolojinin tarihçesi Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar Prokaryotik mikroorganizma grupları Prokaryotik mikroorganizma grupları Ökaryotik mikroorganizma grupları Ökaryotik mikroorganizma grupları Ökaryotik mikroorganizma grupları Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları Mikroorganizmalarda beslenme Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi Mikroorganizma genetiği Mikroorganizmaların kontrol altına alınması Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
Weekly Detailed Course Contents
WeekTheoreticalPracticeLaboratory
1Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi,
2Mikrobiyolojinin tarihçesi
3Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar
4Prokaryotik mikroorganizma grupları
5Prokaryotik mikroorganizma grupları
6Ökaryotik mikroorganizma grupları
7Ökaryotik mikroorganizma grupları
8Ara Sınavı
9Ökaryotik mikroorganizma grupları
10Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları
11Mikroorganizmalarda beslenme
12Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri
13Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi
14Mikroorganizma genetiği
15Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
16Final Sınavı
Recommended or Required Reading
Selahattin Sert, 1997. Genel Mikrobiyoloji. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No: 195. Erzurum.
Planned Learning Activities and Teaching Methods
Assessment Methods and Criteria
Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Ara Sınav1100
SUM100
End Of Term (or Year) Learning ActivitiesQuantityWeight
Final Sınavı1100
SUM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
SUM100
Language of Instruction
Work Placement(s)
Yok
Workload Calculation
ActivitiesNumberTime (hours)Total Work Load (hours)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma148112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
Ev Ödevi11010
TOTAL WORKLOAD (hours)145
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes

1

2

3

4

5

6

7
ÖÇ1 1     
ÖÇ2    1  
ÖÇ3  3    
ÖÇ4   2   
ÖÇ5     3 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr