Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Year of Study | Yarıyıl | AKTS | 9900001101 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 3 | 5 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
Mikroorganizmaların önemini, gruplarını ve genel özelliklerini, üretilme ortamlarını, kontrol altına nasıl alınabileceklerini, mikrobiyoloji laboratuvarında uyulacak kuralları, alet ve ekipmanları, analiz öncesi hazırlık ve sonrası işlemleri, ekim ve sayım yöntemlerini, grup, cins veya tür bakımından mikroorganizmaların tanımlanmalarını temel düzeyde kavratmak |
Name of Lecturer(s) |
|
Learning Outcomes |
1 | Mikrobiyolojinin konularını ve bölümlerini açıklayabime | 2 | Mikroorganizma gruplarını ve genel özelliklerini açıklayabime | 3 | Beslenme durumuna göre mikroorganizmaları gruplandırıp besin isteklerini açıklayabime | 4 | Mikroorganizma gruplarının üretildiği ortamları bilme ve hazırlayabilme | 5 | Mikroorganizma genetiğini açıklayabilme |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, mikrobiyolojinin tarihçesi
Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar
Prokaryotik mikroorganizma grupları
Prokaryotik mikroorganizma grupları
Ökaryotik mikroorganizma grupları
Ökaryotik mikroorganizma grupları
Ökaryotik mikroorganizma grupları
Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları
Mikroorganizmalarda beslenme
Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri
Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi
Mikroorganizma genetiği
Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
|
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, | | | 2 | Mikrobiyolojinin tarihçesi
| | | 3 | Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar
| | | 4 | Prokaryotik mikroorganizma grupları
| | | 5 | Prokaryotik mikroorganizma grupları
| | | 6 | Ökaryotik mikroorganizma grupları
| | | 7 | Ökaryotik mikroorganizma grupları
| | | 8 | Ara Sınavı | | | 9 | Ökaryotik mikroorganizma grupları
| | | 10 | Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları
| | | 11 | Mikroorganizmalarda beslenme
| | | 12 | Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri
| | | 13 | Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi
| | | 14 | Mikroorganizma genetiği
| | | 15 | Mikroorganizmaların kontrol altına alınması | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Recommended or Required Reading |
Selahattin Sert, 1997. Genel Mikrobiyoloji. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No: 195. Erzurum. |
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | |
Ara Sınav | 1 | 100 | SUM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | SUM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | SUM | 100 |
| Language of Instruction | | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
ÖÇ1 | | 1 | | | | | | ÖÇ2 | | | | | 1 | | | ÖÇ3 | | | 3 | | | | | ÖÇ4 | | | | 2 | | | | ÖÇ5 | | | | | | 3 | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|