Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701505102 | YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 3 | 5 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Yem bitkilerinin üretimdeki ve sürüdürülebilir tarımdaki rolünü değerlendirmek, önemli yem bitkisi türlerini tanıtmak ve teşhis ettirmek, yem bitkileri yönetim anlayışını geliştirmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yem bitkisi yetistiriciligini ogrenirler | 2 | Yem bitkisi yetistiriciligini ogrenirler | 3 | Öğrenciler önemli yem bitkisi türlerini tanır ve teşhis edebilirler | 4 | Öğrenciler önemli yem bitkisi türlerini tanır ve teşhis edebilirler | 5 | Yem bitkilerinin agroekosistemlerdeki önemini bilirler | 6 | Yem bitkilerinin agroekosistemlerdeki önemini bilirler | 7 | Yem bitkileri tarımının sorunları ve çözümlerini yorumlayabilirler | 8 | Yem bitkileri tarımının sorunları ve çözümlerini yorumlayabilirler | 9 | Farklı ekolojik şartlar için uygun yetiştirme teknikleri önerebilirler | 10 | Farklı ekolojik şartlar için uygun yetiştirme teknikleri önerebilirler | 11 | Değişik yem bitkisi türlerinin besleme değerleri konusunda yorum yapabilirler. | 12 | Değişik yem bitkisi türlerinin besleme değerleri konusunda yorum yapabilirler. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yem bitkileri kültürüne giriş, tanımlar, amaçlar ve yem bitkilerinin önemi
Türkiye ve dünyada yem bitkileri tarımının durumu ve istatistiksel veriler
Yem bitkilerinin ekolojisi
Yem bitkilerinin genel özellikleri, baklagil ve buğdaygillerin botaniği
Nodül bakterileri ile baklagiller arasındaki simbiyosis ve azot fiksasyonu
Yem bitkisi karışımları
Baklagil yem bitkileri
Buğdaygil yem bitkileri
Diğer familya yem bitkileri
Kuru ot yapımı ve tohum üretimi
Yem bitkilerinin hasadı, depolama ve değerlendirme
Silaj bitkileri ve teknolojisi
Ot kalitesi ve etkileyen faktörler
Çayır-meralar ve bitkileri
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yem bitkileri kültürüne giriş, tanımlar, amaçlar ve yem bitkilerinin önemi
| | | 2 | Türkiye ve dünyada yem bitkileri tarımının durumu ve istatistiksel veriler
| | | 3 | Yem bitkilerinin ekolojisi
| | | 4 | Yem bitkilerinin genel özellikleri, baklagil ve buğdaygillerin botaniği
| | | 5 | Nodül bakterileri ile baklagiller arasındaki simbiyosis ve azot fiksasyonu
| | | 6 | Yem bitkisi karışımları
| | | 7 | Baklagil yem bitkileri
| | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Buğdaygil yem bitkileri
| | | 10 | Diğer familya yem bitkileri
| | | 11 | Kuru ot yapımı ve tohum üretimi
| | | 12 | Yem bitkilerinin hasadı, depolama ve değerlendirme
| | | 13 | Silaj bitkileri ve teknolojisi
| | | 14 | Ot kalitesi ve etkileyen faktörler
| | | 15 | Çayır-meralar ve bitkileri
| | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Dersin hocasının paylaşacağı slayt ve ders notu |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | 4 | | | ÖÇ2 | | | 2 | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | 3 | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | ÖÇ6 | | 3 | | | | 4 | | ÖÇ7 | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | | | | ÖÇ12 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|