Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0701505102YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİZorunlu354
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Yem bitkilerinin üretimdeki ve sürüdürülebilir tarımdaki rolünü değerlendirmek, önemli yem bitkisi türlerini tanıtmak ve teşhis ettirmek, yem bitkileri yönetim anlayışını geliştirmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Yem bitkisi yetistiriciligini ogrenirler
2Öğrenciler önemli yem bitkisi türlerini tanır ve teşhis edebilirler
3Yem bitkilerinin agroekosistemlerdeki önemini bilirler
4Yem bitkileri tarımının sorunları ve çözümlerini yorumlayabilirler
5Farklı ekolojik şartlar için uygun yetiştirme teknikleri önerebilirler
6Değişik yem bitkisi türlerinin besleme değerleri konusunda yorum yapabilirler.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Yem bitkileri kültürüne giriş, tanımlar, amaçlar ve yem bitkilerinin önemi Türkiye ve dünyada yem bitkileri tarımının durumu ve istatistiksel veriler Yem bitkilerinin ekolojisi Yem bitkilerinin genel özellikleri, baklagil ve buğdaygillerin botaniği Nodül bakterileri ile baklagiller arasındaki simbiyosis ve azot fiksasyonu Yem bitkisi karışımları Baklagil yem bitkileri Buğdaygil yem bitkileri Diğer familya yem bitkileri Kuru ot yapımı ve tohum üretimi Yem bitkilerinin hasadı, depolama ve değerlendirme Silaj bitkileri ve teknolojisi Ot kalitesi ve etkileyen faktörler Çayır-meralar ve bitkileri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yem bitkileri kültürüne giriş, tanımlar, amaçlar ve yem bitkilerinin önemi
2Türkiye ve dünyada yem bitkileri tarımının durumu ve istatistiksel veriler
3Yem bitkilerinin ekolojisi
4Yem bitkilerinin genel özellikleri, baklagil ve buğdaygillerin botaniği
5Nodül bakterileri ile baklagiller arasındaki simbiyosis ve azot fiksasyonu
6Yem bitkisi karışımları
7Baklagil yem bitkileri
8Ara Sınav
9Buğdaygil yem bitkileri
10Diğer familya yem bitkileri
11Kuru ot yapımı ve tohum üretimi
12Yem bitkilerinin hasadı, depolama ve değerlendirme
13Silaj bitkileri ve teknolojisi
14Ot kalitesi ve etkileyen faktörler
15Çayır-meralar ve bitkileri
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin hocasının paylaşacağı slayt ve ders notu
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)117
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7
ÖÇ1    4  
ÖÇ2  2    
ÖÇ3       
ÖÇ4   3   
ÖÇ5       
ÖÇ6 3   4 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr