Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0701507104KÜMES HAYVANLARI BESLEMESİZorunlu474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere kanatlı besleme alanında temel prensipleri öğretmektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Kanatlılarda sindirim sisteminin anatomik yapısı ve fizyolojik fonksiyonlarını öğrenirler
2Kanatlıların besin madde ihtiyaclarının belirlenmesini öğrenirler
3Kanatlıların beslenmesi hakkında bilgi sahibi olurlar
4Beslemenin et ve yumurta kalitesi üzerine etkilerini kavrarlar.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Kanatlı beslemeye giriş Kümes hayvanların sindirim sistemi-morfolojik ve fizyolojik özellikleri. Kümes hayvanlarının yaşama ve verim payı enerji ihtiyaçları ve gereksinimlerinin hesaplanması Kümes hayvanlarının protein ve amino asit gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması Vitamin ve mineral gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması Tavuklarda besin maddeleri ihtiyacı Yumurtacı civciv ve piliçlerin beslenmesi Yumurtacı tavukların beslenmesi Yumurtacı tavukların beslenmesi Etlik pliçlerin beslenmesi Etlik pliçlerin beslenmesi Beslenmenin yumurta kalitesi üzerine etkisi Yem formulasyonu Yem formulasyonu
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Kanatlı beslemeye giriş
2Kümes hayvanların sindirim sistemi-morfolojik ve fizyolojik özellikleri.
3Kümes hayvanlarının yaşama ve verim payı enerji ihtiyaçları ve gereksinimlerinin hesaplanması
4Kümes hayvanlarının protein ve amino asit gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması
5Vitamin ve mineral gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması
6Tavuklarda besin maddeleri ihtiyacı
7Yumurtacı civciv ve piliçlerin beslenmesi
8Ara Sınav
9Yumurtacı tavukların beslenmesi
10Yumurtacı tavukların beslenmesi
11Etlik pliçlerin beslenmesi
12Etlik pliçlerin beslenmesi
13Beslenmenin yumurta kalitesi üzerine etkisi
14Yem formulasyonu
15Yem formulasyonu
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Şenköylü, N., 2001. Modern Tavuk Üretimi.Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Tekirdağ. NRC,1994. Nutritional Requirements of Poultry. 9th revised edition National Academy Pres, Washington DC. Aksoy, A., 1984. Kanatlı Hayvanların Beslenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)117
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7
ÖÇ1  3    
ÖÇ2    4  
ÖÇ3 2     
ÖÇ4   3   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr