Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701507104 | KÜMES HAYVANLARI BESLEMESİ | Zorunlu | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere kanatlı besleme alanında temel prensipleri öğretmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kanatlılarda sindirim sisteminin anatomik yapısı ve fizyolojik fonksiyonlarını öğrenirler | 2 | Kanatlıların besin madde ihtiyaclarının belirlenmesini öğrenirler | 3 | Kanatlıların beslenmesi hakkında bilgi sahibi olurlar | 4 | Beslemenin et ve yumurta kalitesi üzerine etkilerini kavrarlar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Kanatlı beslemeye giriş
Kümes hayvanların sindirim sistemi-morfolojik ve fizyolojik özellikleri.
Kümes hayvanlarının yaşama ve verim payı enerji ihtiyaçları ve gereksinimlerinin hesaplanması
Kümes hayvanlarının protein ve amino asit gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması
Vitamin ve mineral gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması
Tavuklarda besin maddeleri ihtiyacı
Yumurtacı civciv ve piliçlerin beslenmesi
Yumurtacı tavukların beslenmesi
Yumurtacı tavukların beslenmesi
Etlik pliçlerin beslenmesi
Etlik pliçlerin beslenmesi
Beslenmenin yumurta kalitesi üzerine etkisi
Yem formulasyonu
Yem formulasyonu |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kanatlı beslemeye giriş | | | 2 | Kümes hayvanların sindirim sistemi-morfolojik ve fizyolojik özellikleri. | | | 3 | Kümes hayvanlarının yaşama ve verim payı enerji ihtiyaçları ve gereksinimlerinin hesaplanması | | | 4 | Kümes hayvanlarının protein ve amino asit gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması | | | 5 | Vitamin ve mineral gereksinimleri ve gereksinimlerinin hesaplanması | | | 6 | Tavuklarda besin maddeleri ihtiyacı | | | 7 | Yumurtacı civciv ve piliçlerin beslenmesi | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Yumurtacı tavukların beslenmesi | | | 10 | Yumurtacı tavukların beslenmesi | | | 11 | Etlik pliçlerin beslenmesi | | | 12 | Etlik pliçlerin beslenmesi | | | 13 | Beslenmenin yumurta kalitesi üzerine etkisi | | | 14 | Yem formulasyonu | | | 15 | Yem formulasyonu | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Şenköylü, N., 2001. Modern Tavuk Üretimi.Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Tekirdağ.
NRC,1994. Nutritional Requirements of Poultry. 9th revised edition National Academy Pres, Washington DC. Aksoy, A., 1984. Kanatlı Hayvanların Beslenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|