Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 0701508107 | HAYVANSAL ÜRETİM TEKNİKLERİ | Zorunlu | 4 | 8 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere Zootekni alanıyla ilgili teorik bilgileri uygulamalı olarak öğretmektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Hayvan Yetiştirme ve Islahı konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 2 | Hayvan Yetiştirme ve Islahı konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 3 | Yemler ve Hayvan Besleme konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 4 | Yemler ve Hayvan Besleme konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 5 | Hayvan barınakları konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 6 | Hayvan barınakları konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 7 | Alanıyla ilgili veri toplar, analiz eder ve sonuçları değerlendirir. | 8 | Alanıyla ilgili veri toplar, analiz eder ve sonuçları değerlendirir. | 9 | Hayvan Sağlığı ve Genetiği konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 10 | Hayvan Sağlığı ve Genetiği konularındaki temel bilgileri alanında uygular. | 11 | Ruminant ve Monogastrik hayvanlara karma yem ve Rasyon hazırlar. | 12 | Ruminant ve Monogastrik hayvanlara karma yem ve Rasyon hazırlar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yetiştirme Metodları
Hayvan Barınakları
Rasyon Hazırlama Yöntemleri
Bilgisayar Uygulamalı Rasyon Hazırlama
Genetik Markörler ve Hayvancılıkta Kullanımı
Bakım ve İdare İşleri
Etçi/Yumurtacı Tavuk Kümeslerin Yerinde İncelenmesi
Veri Toplama, Analizi ve Değerlendirme
Yem Fabrikalarının Yerinde İncelenmesi
Rendering Tesislerin yerinde incelenmesi
Arıcılık Uygulamaları
Kesimhanelerin yerinde İncelenmesi
Entegre Tesislerin Yerinde İncelemmesi
Entegre Tesislerin Yerinde İncelenmesi
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yetiştirme Metodları | | | 2 | Hayvan Barınakları | | | 3 | Rasyon Hazırlama Yöntemleri | | | 4 | Bilgisayar Uygulamalı Rasyon Hazırlama | | | 5 | Genetik Markörler ve Hayvancılıkta Kullanımı | | | 6 | Bakım ve İdare İşleri | | | 7 | Etçi/Yumurtacı Tavuk Kümeslerin Yerinde İncelenmesi | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Veri Toplama, Analizi ve Değerlendirme | | | 10 | Yem Fabrikalarının Yerinde İncelenmesi | | | 11 | Rendering Tesislerin yerinde incelenmesi | | | 12 | Arıcılık Uygulamaları | | | 13 | Kesimhanelerin yerinde İncelenmesi | | | 14 | Entegre Tesislerin Yerinde İncelenmesi | | | 15 | Entegre Tesislerin Yerinde İncelemmesi | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Prof.Dr. Kemal Bıyıkoğlu, 2009. Genel Zootekni,Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:15 Erzurum.
Aksoy, A., Macit, M. ve Karaoğlu, M., 2000. Hayvan Besleme. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:220 Erzurum. Şenköylü, N., 2001. Modern Tavuk Üretimi.Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Tekirdağ. NRC,1994. Nutritional Requirements of Poultry. 9th revised edition National Academy Pres, Washington DC. Aksoy, A., 1984. Kanatlı Hayvanların Beslenmesi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 10 | 8 | 80 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | 4 | | | | | ÖÇ2 | | | | | 2 | | | ÖÇ3 | | | | 2 | | | | ÖÇ4 | | | | | | 3 | | ÖÇ5 | | 4 | | | | | | ÖÇ6 | | | | | 3 | | | ÖÇ7 | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | | | | ÖÇ12 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|