Course Unit Code | Course Unit Title | Type of Course Unit | Year of Study | Semester | Number of ECTS Credits | 0701508101 | ET SIĞIRCILIĞI | Compulsory | 4 | 8 | 4 |
|
Level of Course Unit |
First Cycle |
Objectives of the Course |
Dersin amacı et sığırı yetiştiriciliğinin temel ilkeleri, besi işletmeleri, beside etkili faktörler, pratik et sığırı yetiştirme işleri, buzağı yetiştirme metotları, besi rasyon hazırlama teknikleri, kasaplık hayvanların pazarlanması ile temel karkas özellikleri ve karkas değerlendirme ilkeleri hakkında bilgi vermektir |
Name of Lecturer(s) |
|
Learning Outcomes |
1 | Besi performansı yüksek olabilecek besi sığırı seçimini yapabileceklerdir. | 2 | Eldeki hayvan materyaline göre ideal bir besi programı hazırlayabileceklerdir. | 3 | Besi rasyonlarının düzenlenmesi ve içeriklerinin belirlenmesini gerçekleştirebileceklerdir. | 4 | Her bir işletme koşullarına en uygun et ırkı boğa seçimini boğa katologları ve performans kayıtlarını göre gerçekleştirebileceklerdir. | 5 | Kasaplık hayvanların karkaslarının kaliteleri açısından değerlendirme yeteneğine kavuşacaklardır. | 6 | Sağlıklı bir şekilde buzağı yetiştirme bilgi ve yeteneğine kavuşacaklardır. |
|
Mode of Delivery |
Birinci Öğretim |
Prerequisites and co-requisities |
Yok |
Recommended Optional Programme Components |
Yok |
Course Contents |
Dünyaca meşhur et sığır ırkları
Önemli etci-sütcü sığır ırkları
Et sığır işletmeleri
Buzağı yetiştiriciliğinin esasları
İkame düve yetiştiriciliği
Sığır besisine giriş
Sığır besi performansını etkileyen faktörler
Besi sığırlarının besin madde ihtiyaçları
Besiye alınan hayvanlarda yemleme pratikleri
Et ırkı damızlıkların seçim esasları
Döl alma mekanızması
Kasaplık hayvanların pazarlanması
Kesim ve karkas parçalama
Final sınavı |
Weekly Detailed Course Contents |
|
1 | Dünyaca meşhur et sığır ırkları | | | 2 | Önemli etci-sütcü sığır ırkları | | | 3 | Et sığır işletmeleri | | | 4 | Buzağı yetiştiriciliğinin esasları | | | 5 | İkame düve yetiştiriciliği | | | 6 | Sığır besisine giriş | | | 7 | Sığır besi performansını etkileyen faktörler | | | 8 | Ara SAınav | | | 9 | Besi sığırlarının besin madde ihtiyaçları | | | 10 | Besiye alınan hayvanlarda yemleme pratikleri | | | 11 | Et ırkı damızlıkların seçim esasları | | | 12 | Et ırkı damızlıkların seçim esasları | | | 13 | Döl alma mekanızması | | | 14 | Kasaplık hayvanların pazarlanması | | | 15 | Kesim ve karkas parçalama | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Recommended or Required Reading |
1. Büyükbaş Hayvan Yetişitrme (Süt ve Et sığırcılığı) Atatürk Üniv. Ziraat Fakültesi Yayınları Ders Notu Yayın No:134
2. Teknik Süt Sığırcılığı Rehberi, Adnan Manderes Üniv. Yayın No:29
|
Planned Learning Activities and Teaching Methods |
|
Assessment Methods and Criteria | |
Ara Sınav | 1 | 100 | SUM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | SUM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | SUM | 100 |
| Language of Instruction | Türkçe | Work Placement(s) | Yok |
|
Workload Calculation |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes |
ÖÇ1 | | | 4 | | | | | ÖÇ2 | | | | | | 2 | | ÖÇ3 | | | | 3 | | | | ÖÇ4 | | | | | 4 | | | ÖÇ5 | | 2 | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|