Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
9900001030GENEL SU ÜRÜNLERİZorunlu245
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Su ürünlerinin genel konularının kavratılması amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Mine KÖKTÜRK
Öğrenme Çıktıları
1Türkiye ve Dünyadaki Balıkçılık ve Yetiştiricilik Sektörünü hakkında genel bilgilere sahip olur.
2Su Ürünleri Yetiştiriciliği hakkında temel bilgilere sahip olur.
3Balıkçılık ile ilgili terminolojiyi kavrar.
4Balıkçılık ve Yetiştiricilik ile ilgili istatistiki verilere hakim olur.
5Çevre, Su Kaynakları ve Denizlerin sürdürülebilir ve sorumlu kullanımı hakkında bilgi sahibi olur.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Su ürünlerinin tanımı, balıkların morfolojik özellikleri, fizyolojik özellikleri, anatomik yapıları, bazı balıkların biyolojileri, balık yetiştirme sistemleri, av araçları, işleme ve muhafaza teknikleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Su Ürünlerinin tanımı, Türkiye ve Dünyadaki Balıkçılık ve Yetiştiriciliğin mevcut durumu, Su ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi
2Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde tür, yer seçimi ve su kalitesi
3Balık morfolojisi, anatomisi ve fizyolojisi
4İç su balıkları yetiştiriciliği (Alabalık yetiştiriciliği)
5İç su balıkları yetiştiriciliği (Sazan yetiştiriciliği)
6Deniz Balığı Yetiştiriciliği (Çipura yetiştiriciliği)
7ARA SINAV
8Deniz Balığı Yetiştiriciliği (Levrek yetiştiriciliği)
9Balık Yetiştiriciliğinde Alternatif Türler (Kalkan balığı yetiştiriciliği)
10Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliği
11Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
12Balık Hastalıkları
13Su Ürünleri Avcılığı
14FİNAL SINAVI
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Atilla G. ALPBAZ, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Yayınları, 2001 No: 20, ISBN: 975-483-098-3. 2.Mehmet Salih ÇELİKKALE, İç Su Balıkları ve Yetiştiriciliği 1.cilt, Karadeniz Teknik Üniversite Basımevi, 1988, Yayın Yeri: Trabzon. 3.Metin KUMLU, Karides, İstakoz ve Midye Yetiştiriciliği, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Ders Kitabı No: 6, 2001, Adana, ISBN: 975-487-084-5.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14342
Tartışma14114
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Ev Ödevi12020
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)136
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18
ÖÇ1234444211334221411
ÖÇ2234431111223111411
ÖÇ3222223431322111511
ÖÇ4554545552543411522
ÖÇ5454333332434222522
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr