Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 9900001030 | GENEL SU ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Su ürünlerinin genel konularının kavratılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mine KÖKTÜRK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Türkiye ve Dünyadaki Balıkçılık ve Yetiştiricilik Sektörünü hakkında genel bilgilere sahip olur. | 2 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği hakkında temel bilgilere sahip olur. | 3 | Balıkçılık ile ilgili terminolojiyi kavrar. | 4 | Balıkçılık ve Yetiştiricilik ile ilgili istatistiki verilere hakim olur. | 5 | Çevre, Su Kaynakları ve Denizlerin sürdürülebilir ve sorumlu kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Su ürünlerinin tanımı, balıkların morfolojik özellikleri, fizyolojik özellikleri, anatomik yapıları, bazı balıkların biyolojileri, balık yetiştirme sistemleri, av araçları, işleme ve muhafaza teknikleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Su Ürünlerinin tanımı, Türkiye ve Dünyadaki Balıkçılık ve Yetiştiriciliğin mevcut durumu, Su ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi
| | | 2 | Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde tür, yer seçimi ve su kalitesi | | | 3 | Balık morfolojisi, anatomisi ve fizyolojisi | | | 4 | İç su balıkları yetiştiriciliği (Alabalık yetiştiriciliği) | | | 5 | İç su balıkları yetiştiriciliği (Sazan yetiştiriciliği) | | | 6 | Deniz Balığı Yetiştiriciliği (Çipura yetiştiriciliği) | | | 7 | ARA SINAV | | | 8 | Deniz Balığı Yetiştiriciliği (Levrek yetiştiriciliği) | | | 9 | Balık Yetiştiriciliğinde Alternatif Türler (Kalkan balığı yetiştiriciliği) | | | 10 | Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliği | | | 11 | Su Ürünleri İşleme Teknolojileri | | | 12 | Balık Hastalıkları | | | 13 | Su Ürünleri Avcılığı | | | 14 | FİNAL SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Atilla G. ALPBAZ, Deniz Balıkları Yetiştiriciliği, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Yayınları, 2001 No: 20, ISBN: 975-483-098-3.
2.Mehmet Salih ÇELİKKALE, İç Su Balıkları ve Yetiştiriciliği 1.cilt, Karadeniz Teknik Üniversite Basımevi, 1988, Yayın Yeri: Trabzon.
3.Metin KUMLU, Karides, İstakoz ve Midye Yetiştiriciliği, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Ders Kitabı No: 6, 2001, Adana, ISBN: 975-487-084-5. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 1 | 1 | 3 | 3 | 4 | 2 | 2 | 1 | 4 | 1 | 1 | ÖÇ2 | 2 | 3 | 4 | 4 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 4 | 1 | 1 | ÖÇ3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 3 | 1 | 3 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 2 | 5 | 4 | 3 | 4 | 1 | 1 | 5 | 2 | 2 | ÖÇ5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 2 | 5 | 2 | 2 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|