Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
0701102104GENEL MİKROBİYOLOJİZorunlu235
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Mikroorganizmaların önemini, gruplarını ve genel özelliklerini, üretilme ortamlarını, kontrol altına nasıl alınabileceklerini, mikrobiyoloji laboratuvarında uyulacak kuralları, alet ve ekipmanları, analiz öncesi hazırlık ve sonrası işlemleri, ekim ve sayım yöntemlerini, grup, cins veya tür bakımından mikroorganizmaların tanımlanmalarını temel düzeyde kavratmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Mikrobiyolojinin konularını ve bölümlerini açıklayabime
2Mikroorganizma gruplarını ve genel özelliklerini açıklayabime
3Beslenme durumuna göre mikroorganizmaları gruplandırıp besin isteklerini açıklayabime
4Mikroorganizma gruplarının üretildiği ortamları bilme ve hazırlayabilme
5Mikroorganizma genetiğini açıklayabilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Mikroorganizma grupları ve önemi, gelişme şartları, çogaltma ve kontrol altına alma yöntemleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, mikrobiyolojinin tarihçesi
2Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar
3Prokaryotik mikroorganizma grupları
4Prokaryotik mikroorganizma grupları
5Ökaryotik mikroorganizma grupları
6Ökaryotik mikroorganizma grupları
7Ökaryotik mikroorganizma grupları
8Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları
9Mikroorganizmalarda beslenme
10Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri
11Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi
12Mikroorganizma genetiği
13Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
14Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Selahattin Sert, 1997. Genel Mikrobiyoloji. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No: 195. Erzurum. Mehmet Pala, 1993. Gıda Sanayinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları, TÜBİTAK MAM , Gıda ve Soğutma Teknolojileri Bölümü, Yayın No: 124, Gebze. Gıda Mikrobiyolojisi Ders Notları. İnternet.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Bireysel Çalışma148112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11515
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12020
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)160
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ12       
ÖÇ2   2    
ÖÇ3 3      
ÖÇ4     4  
ÖÇ5    5   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr