Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
9900001032GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİZorunlu245
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gıda Mühendisliğinin tanımı ve önemi, gıda mühendisliğinin diğer bilim dalları ile ilişkisi,gıdaların temel özellikleri ve fonksiyonu, gıda işleme yöntemleri ve gıda muhafaza teknikleri hakkında bilgiler vermek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Gıdaların üretim aşamalarını öğrenir.
2gıda üretiminin her aşamada gıda kalitesi ve gıda güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi olur.
3Gıda üretiminde kullanılan hammaddeleri öğrenir
4
5
6
7
8
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıda Sanayi
2Un ve Unlu Gıdalar Sanayi
3Meyve ve sebze işleme sanay
4GIDA MADDELERİNİN BİLEŞİMİ
5PROTEİNLER
6DİGER GIDA BİLEŞENLERİ
7ANTOSİYANİNLER, VİTAMİNLER VE MİNERALLER
8GIDA MADDELERİNİN BOZULMASI VE NEDENLERİ
9MİKROBİYOLOJİK BOZULMALAR
10GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
11Işınlarla ve Koruyucu Maddeler İle Muhafaza
12BİSKÜVİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
13MAKARNA TEKNOLOJİSİ
14YAĞ TEKNOLOJİSİ
15
16
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma2510
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma5525
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)150
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ1344 25              
ÖÇ2523 15              
ÖÇ3443 31              
ÖÇ4443 15              
ÖÇ5442 15              
ÖÇ6                    
ÖÇ7                    
ÖÇ8                    
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr