Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 9900001028 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Mikroorganizmaların önemini, gruplarını ve genel özelliklerini, üretilme ortamlarını, kontrol altına nasıl alınabileceklerini, mikrobiyoloji laboratuvarında uyulacak kuralları, alet ve ekipmanları, analiz öncesi hazırlık ve sonrası işlemleri, ekim ve sayım yöntemlerini, grup, cins veya tür bakımından mikroorganizmaların tanımlanmalarını temel düzeyde kavratmak
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Nurhan AKYÜZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mikrobiyolojinin konularını ve bölümlerini açıklayabime | 2 | Mikroorganizma gruplarını ve genel özelliklerini açıklayabime | 3 | Beslenme durumuna göre mikroorganizmaları gruplandırıp besin isteklerini açıklayabime | 4 | Mikroorganizma gruplarının üretildiği ortamları bilme ve hazırlayabilme | 5 | Mikroorganizma genetiğini açıklayabilme | 6 | | 7 | | 8 | | 9 | | 10 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Mikroorganizma grupları ve önemi, gelişme şartları, çoğaltma ve kontrol altına alma yöntemleri
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, mikrobiyolojinin tarihçesi
| | | 2 | Mikroorganizma grupları, Prokaryotik mikroorganizmalar
| | | 3 | Prokaryotik mikroorganizma grupları
| | | 4 | Prokaryotik mikroorganizma grupları
| | | 5 | Ökaryotik mikroorganizma grupları
| | | 6 | Ökaryotik mikroorganizma grupları
| | | 7 | Ökaryotik mikroorganizma grupları
| | | 8 | Virüsler, bakteriyofajlar ve virüs benzeri enfeksiyon ajanları
| | | 9 | Mikroorganizmalarda beslenme
| | | 10 | Beslenme durumuna göre mikroorganizmaların gruplandırılması, besiyerleri
| | | 11 | Anaerop kültür metotları, virüslerin üretilmesi
| | | 12 | Mikroorganizma genetiği
| | | 13 | Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
| | | 14 | Mikroorganizmaların kontrol altına alınması
| | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Selahattin Sert, 1997. Genel Mikrobiyoloji. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No: 195. Erzurum.
Mehmet Pala, 1993. Gıda Sanayinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları, TÜBİTAK MAM , Gıda ve Soğutma Teknolojileri Bölümü, Yayın No: 124, Gebze. Gıda Mikrobiyolojisi Ders Notları. İnternet.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 5 | 5 | | 5 | 2 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | 5 | 4 | 1 | | 4 | 4 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | 2 | 2 | 2 | | 2 | 1 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | 2 | 3 | 2 | | 3 | 4 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | 3 | 1 | 3 | | 3 | 4 | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|