Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 3308004104 | ODA SERVİSİ | Zorunlu | 2 | 4 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenci; İş yeri ortamında; işletmenin prosedürlerini, kurallarını dikkate alarak oda servisinde sipariş alabilecektir |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr.Gör.Gülşen BAYAT |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Prosedüre uygun telefonla konuşulmasını sağlamak , | 2 | Siparişe göre personel planlamak,siparişe uygun araç-gereç seçimi yapmak | 3 | Prosedüre uygun odaya giriş yapılmasını sağlamak | 4 | Oda servisi yapmak, boşları toplamak/ toplatmak | 5 | İş analizi yapmak , iş görev tanımlarını oluşturmak | 6 | İnsan kaynağını temin etmek ve görev dağılımını yapmak | 7 | İşletme prosedürlerine göre Konuk Karşılama İşlemlerini Yapabilecektir | 8 | İşletme prosedürlerine göre Yiyecek içecek ve servis işlemlerinin yapılmasını sağlayabilecektir | 9 | İşletme prosedürlerine göre House-keeping ve mini bar işlemlerini yapabilecektir | 10 | Mini bar menüsü oluşturmak | 11 | Odada yapılacak Mini bar işlemlerini belirlemek | 12 | Mini bar stok takibi |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
PROSEDÜRE UYGUN TELEFONLA KONUŞULMASI
SİPARİŞLERİN MARŞ VE TAKİP EDİLMESİ
SİPARİŞE GÖRE PERSONEL PLANLAMA
SİPARİŞE UYGUN ARAÇ – GEREÇ SEÇİMİ
SİPARİŞE GÖRE MİSE AN PLACE PROSEDÜRE UYGUN ODAYA GİRİŞ YAPILMASINI SAĞLAMAK
ODAYA SERVİS
İŞ ANALİZİ, İŞ-GÖREV TANIMLARI, İNSAN KAYNAĞI TEMİNİ VE GÖREV DAĞILIMI
KONUK KARŞILAMA İŞLEMLERİ
MİNİBAR MENÜSÜ OLUŞTURMA, ODADA YAPILACAK MİNİBAR İŞLEMLERİ, MİNİBAR STOK TAKİBİ |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | İş analizi yapmak-İş görev tanımlarını yapmak | | | 2 | Prosedüre uygun telefonla konuşmayı sağlamak-Siparişlerin marş edilmesini sağlamak/takip etmek
| | | 3 | Oda servisi personelini planlamak-Siparişe uygun araç gereç seçimi yapmak yaptırmak | | | 4 | Siparişe göre mice an place yapmak yaptırmak-Prosedüre uygun odaya giriş yapılmasını sağlamak | | | 5 | Odaya servis yapmak yaptırmak | | | 6 | Konuk karşılama, kayıt ve bilgi alma işlemlerini yapmak | | | 7 | House- keeping işlemlerini yapmak-Konuğa eşlik (Eskort) işlemlerini yapmak | | | 8 | Prosedüre uygun odaya Mini bar menüsünü oluşturmak
| | | 9 | Ürün çeşitliliğini korumak-Son kullanma tarihini takip etmek
| | | 10 | Mini bar hesap tahsilatını organize/kontrol etmek-Mini bar temizliğini takip etmek | | | 11 | Mini barın teknik ekipman takibini yapmak | | | 12 | Mini bar depo stoklarını takip etmek | | | 13 | Boşları toplamak toplatmak kontrollerini yapmak | | | 14 | Yiyecek içecek ve servis işlemleri | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yrd.Doç.Dr.Alptekin sökmen , Yiyecek içecek hizmetleri yönetimi ,detay yayıncılık ,2006.Ankara
Hocanın ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | 1 | | ÖÇ12 | | | | | 4 | 5 | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|