Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
3308004104ODA SERVİSİZorunlu246
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Öğrenci; İş yeri ortamında; işletmenin prosedürlerini, kurallarını dikkate alarak oda servisinde sipariş alabilecektir
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör.Gülşen BAYAT
Öğrenme Çıktıları
1Prosedüre uygun telefonla konuşulmasını sağlamak ,
2Siparişe göre personel planlamak,siparişe uygun araç-gereç seçimi yapmak
3Prosedüre uygun odaya giriş yapılmasını sağlamak
4Oda servisi yapmak, boşları toplamak/ toplatmak
5İş analizi yapmak , iş görev tanımlarını oluşturmak
6İnsan kaynağını temin etmek ve görev dağılımını yapmak
7İşletme prosedürlerine göre Konuk Karşılama İşlemlerini Yapabilecektir
8İşletme prosedürlerine göre Yiyecek içecek ve servis işlemlerinin yapılmasını sağlayabilecektir
9İşletme prosedürlerine göre House-keeping ve mini bar işlemlerini yapabilecektir
10Mini bar menüsü oluşturmak
11Odada yapılacak Mini bar işlemlerini belirlemek
12Mini bar stok takibi
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
PROSEDÜRE UYGUN TELEFONLA KONUŞULMASI SİPARİŞLERİN MARŞ VE TAKİP EDİLMESİ SİPARİŞE GÖRE PERSONEL PLANLAMA SİPARİŞE UYGUN ARAÇ – GEREÇ SEÇİMİ SİPARİŞE GÖRE MİSE AN PLACE PROSEDÜRE UYGUN ODAYA GİRİŞ YAPILMASINI SAĞLAMAK ODAYA SERVİS İŞ ANALİZİ, İŞ-GÖREV TANIMLARI, İNSAN KAYNAĞI TEMİNİ VE GÖREV DAĞILIMI KONUK KARŞILAMA İŞLEMLERİ MİNİBAR MENÜSÜ OLUŞTURMA, ODADA YAPILACAK MİNİBAR İŞLEMLERİ, MİNİBAR STOK TAKİBİ
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1İş analizi yapmak-İş görev tanımlarını yapmak
2Prosedüre uygun telefonla konuşmayı sağlamak-Siparişlerin marş edilmesini sağlamak/takip etmek
3Oda servisi personelini planlamak-Siparişe uygun araç gereç seçimi yapmak yaptırmak
4Siparişe göre mice an place yapmak yaptırmak-Prosedüre uygun odaya giriş yapılmasını sağlamak
5Odaya servis yapmak yaptırmak
6Konuk karşılama, kayıt ve bilgi alma işlemlerini yapmak
7House- keeping işlemlerini yapmak-Konuğa eşlik (Eskort) işlemlerini yapmak
8 Prosedüre uygun odaya Mini bar menüsünü oluşturmak
9Ürün çeşitliliğini korumak-Son kullanma tarihini takip etmek
10Mini bar hesap tahsilatını organize/kontrol etmek-Mini bar temizliğini takip etmek
11Mini barın teknik ekipman takibini yapmak
12Mini bar depo stoklarını takip etmek
13Boşları toplamak toplatmak kontrollerini yapmak
14Yiyecek içecek ve servis işlemleri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Yrd.Doç.Dr.Alptekin sökmen , Yiyecek içecek hizmetleri yönetimi ,detay yayıncılık ,2006.Ankara Hocanın ders notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14684
Bireysel Çalışma14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma166
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)181
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ1    45        
ÖÇ2    45        
ÖÇ3    45        
ÖÇ4    45        
ÖÇ5    45        
ÖÇ6    45        
ÖÇ7    45        
ÖÇ8    45        
ÖÇ9    45        
ÖÇ10    45        
ÖÇ11    45      1 
ÖÇ12    45        
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr