Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
3308004105BARDA SERVİSZorunlu246
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu dersle öğrencilere; barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandıracaktır
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör.Gülşen BAYAT
Öğrenme Çıktıları
1Hazırlanan sıcak içecekleri uygun servis yöntem ve tekniklerini kullanarak konuğa servis edilmesini sağlamak
2Hazırlanan sıcak içecekleri uygun servis yöntem ve tekniklerini kullanarak konuğa servis edilmesini sağlamak
3 Hazırlanan soğuk içecekleri uygun servis yöntem ve tekniklerini kullanarak konuğa servis edilmesini sağlayacaktır.
4 Hazırlanan soğuk içecekleri uygun servis yöntem ve tekniklerini kullanarak konuğa servis edilmesini sağlayacaktır.
5Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Yüksek Alkollü içecekleri hazırlayabilecektir
6Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Yüksek Alkollü içecekleri hazırlayabilecektir
7 Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Düşük Alkollü içecekleri hazırlayabilecektir
8 Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Düşük Alkollü içecekleri hazırlayabilecektir
9 Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Aperatiflerin servisini yaptırabilecektir
10 Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Aperatiflerin servisini yaptırabilecektir
11 Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisini yaptırabilecektir
12 Bar ortamı sağlandığında servis teknik ve yöntemlerine göre Likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisini yaptırabilecektir
13"Kokteyl hazırlama tekniklerine göre Alkolsüz kokteyllerin hazırlanmasını sağlayabilecektir
14"Kokteyl hazırlama tekniklerine göre Alkolsüz kokteyllerin hazırlanmasını sağlayabilecektir
15İşletme konseptine uygun, misafir beklentileri doğrultusunda içeceklerle birlikte yiyecek servisi standartlarını oluşturmak
16İşletme konseptine uygun, misafir beklentileri doğrultusunda içeceklerle birlikte yiyecek servisi standartlarını oluşturmak
17"Misafir taleplerini karşılamak üzere ve talebe uygun aperatif yiyecek, meyve ve tatlıların servisinin yapılmasını sağlamak
18"Misafir taleplerini karşılamak üzere ve talebe uygun aperatif yiyecek, meyve ve tatlıların servisinin yapılmasını sağlamak
19 Bar stoklarında tespit edilen eksiklerin giderilmesi için talep formu düzenlemek
20 Bar stoklarında tespit edilen eksiklerin giderilmesi için talep formu düzenlemek
21Bar konseptine uygun, misafir beklentilerini karşılamak ve çeşitliliği artırmak için yeni kokteyl reçeteleri hazırlamak ve tadıma sunmak
22Bar konseptine uygun, misafir beklentilerini karşılamak ve çeşitliliği artırmak için yeni kokteyl reçeteleri hazırlamak ve tadıma sunmak
23 İşletme standartlarını oluşturmak için hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak
24 İşletme standartlarını oluşturmak için hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak
25 İşletme menfaatleri ve misafir memnuniyeti doğrultusunda maliyet çıkartmak ve uygun fiyat belirlemek
26 İşletme menfaatleri ve misafir memnuniyeti doğrultusunda maliyet çıkartmak ve uygun fiyat belirlemek
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
ÇEŞİTLİ SICAK İÇECEKLERİN SERVİSİ . SOĞUK İÇECEKLERİN ÇEŞİTLERİ VE HAZIRLANMASI . YÜKSEK ALKOLLÜ İÇECEKLERİ SERVİSE HAZIRLAMA APERATİFLER SERVİSİ . LİKÖRLERİN VE HAZMETTİRİCİ İÇECEKLERİN SERVİSİ ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ KOKTEYL HAZIRLAMA A. İÇECEKLER İLE BİRLİKTE SERVİS EDİLCEK YİYECEKLERİN STANDARTLARINI OLUŞTURMAK . APERATİF YİYECEKLER VE MEYVELERİN SERVİSİ KAPANIŞ VE GÜNLÜK SATIŞ RAPORLARININ DÜZENLENMESİ VE BARIN TEMİZLİĞİ YENİ KOKTEYL REÇETELERİ HAZILAMAK VE MALİYET HESAPLAMALARI VE FİYATLANDIRMA
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1"içecekleri Sıcak hazırlamak/ hazırlatmak Soğuk içecekleri hazırlamak/ hazırlatmak
2"Yüksek Alkollü içecekleri hazırlatmak Düşük Alkollü içecekleri hazırlatmak
3"Aperatiflerin servisini yaptırmak Likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisini yaptırmak
4kokteyllerin Alkolsüz hazırlanmasının sağlamak
5kokteyllerin Alkolsüz hazırlanmasının sağlamak
6Alkollü kokteyllerin hazırlanmasının sağlamak
7Alkollü kokteyllerin hazırlanmasının sağlamak
8İçeceklerle birlikte servis edilecek yiyeceklerin standartlarını oluşturmak
9Aperatif yiyecekler, meyve ve tatlıların servis edilmesini sağlamak
10Ürün Talep formunu düzenlemek
11" Yeni kokteyl reçetesi hazırlamak/ tadıma sunmak Hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak
12Kasa kapanışı yapmak
13Bar temizliği ve stoklama işlemlerini yapmak/yaptırmak
14Kokteyl reçetesinin maliyetini çıkarmak/fiyatlandırmak
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Yrd.Doç.Dr.Alptekin sökmen , Yiyecek içecek hizmetleri yönetimi ,detay yayıncılık ,2006.Ankara
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14684
Bireysel Çalışma14684
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma166
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)181
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14
ÖÇ1    34      3 
ÖÇ2    34      3 
ÖÇ3    34      4 
ÖÇ4    34      3 
ÖÇ5    34      3 
ÖÇ6    34      3 
ÖÇ7    34      4 
ÖÇ8    34      2 
ÖÇ9    34      4 
ÖÇ10    34      3 
ÖÇ11    34      4 
ÖÇ12    34      3 
ÖÇ13    34      5 
ÖÇ14              
ÖÇ15              
ÖÇ16              
ÖÇ17              
ÖÇ18              
ÖÇ19              
ÖÇ20              
ÖÇ21              
ÖÇ22              
ÖÇ23              
ÖÇ24              
ÖÇ25              
ÖÇ26              
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476 226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr