Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 204420004101 | SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Kozmetik sanayinde kullanılan saflaştırma teknikleri ile ilgili bilgiye sahip olma |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr.Öğretim Üyesi Ayşe TÜRKHAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Saflaştırma tekniklerini tanımlayabilme | 2 | Filtrasyon ve santrifüjasyon teknikleri, ortam koşullandırılması yapabilme | 3 | Hücre parçalaması, ekstraksiyon, ürün zenginleştirme işlemlerini yapabilme | 4 | Kromatografik yöntemleri açıklayabilme | 5 | Elektroforez ve protein saflığını tartışabilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
- |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
- |
Dersin İçeriği |
- |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Saflaştırma tekniklerine genel bir bakış | | | 2 | Saflaştırma tekniklerinin özellikleri ve genel strateji | | | 3 | Çözünmez maddelerin uzaklaştırılması | | | 4 | Filtrasyon ve santrifüjasyon teknikleri, ortam koşullandırılması | | | 5 | Hücre parçalaması, ekstraksiyon, ürün zenginleştirme | | | 6 | Ürün saflaştırması, Ürün izolasyonu | | | 7 | Kromatografik yöntemler | | | 8 | Kromatografik yöntemler | | | 9 | İyon değiştirme kromatografisi, jel geçirgenlik kromatografisi | | | 10 | Hidrofobik etkileşim kromatografisi, adsorpsiyon kromatografisi, afinite kromatografisi | | | 11 | Yüksek performans sıvı kromatografi | | | 12 | Ultrafiltrasyon | | | 13 | Elektroforez | | | 14 | Protein saflığının analizi | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Protein purification ISBN: 0-387-96555-6 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | - |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Deney | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 2 | 15 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | 3 | | 3 | 3 | 3 | | 3 | ÖÇ2 | 3 | | | 3 | 4 | 4 | 3 | | | 4 | ÖÇ3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | | | 4 | ÖÇ4 | | 3 | 4 | 4 | | 4 | 4 | 3 | | 4 | ÖÇ5 | | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | | | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|