Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 213318003106 | TÜRK MUTFAĞI -I | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders kapsamında, tarih boyunca farklı kültürlerden etkilenen Türk yöre mutfaklarının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması ile geleneksel Türk Mutfağı reçetelerinin günümüzün modern şartlarında uygulanması amaçlanır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Betül TAN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Türk mutfağının kültürel temelleri arasında bağlantı kurar. | 2 | Türk beslenme alışkanlıklarına ilişkin rapor çıkarır. | 3 | Türk yöresel mutfaklarına ait reçeteleri yeniden düzenler. | 4 | Bölge bazında yöresel mutfaklara ait ürünler hazırlar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi | | | 2 | Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Ön Giriş | | | 3 | Selçuklu ve Beylikler Döneminde Türk Mutfağ | | | 4 | | Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması | | 5 | | Osmanlı'dan günümüze gelen önemli işletmeler | | 6 | | Türk mutfağından Yemek Örnekleri | | 7 | | Ara sınav | | 8 | | Türk mutfağından Yemek Örnekleri | | 9 | | Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü, mutfak uygulaması | | 10 | Türk mutfağından Yemek Örnekleri, mutfak uygulaması | | | 11 | Türk mutfak kültürü ile diğer mutfak kültürlerinin etkileşimi | | | 12 | Türk mutfağından Yemek Örnekleri | | | 13 | Türk Mutfağından Yemek Örnekleri | | | 14 | Yıl sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 7 | 8 | 56 |
Uygulama/Pratik | 7 | 8 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 3 | 1 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | | | | ÖÇ2 | 4 | 4 | 1 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | | | | ÖÇ3 | 4 | 4 | 1 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | | | | ÖÇ4 | 4 | 4 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 1 | 4 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Iğdır University, Iğdır / TURKEY • Tel (pbx): +90 476
226 13 14 • e-mail: info@igdir.edu.tr
|